SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kroont Sébastien Haller zich tot kampioen van Duitsland?

Sébastien Haller kan zich met Borussia Dortmund kronen tot kampioen van Duitsland. De Borussen hebben alles nog in eigen hand: met nog één wedstrijd te gaan is de voorsprong op de concurrent, Bayern München, twee punten. Om niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij de wedstrijd tussen Bayern München en FC Köln dient de ploeg van Haller haar eigen wedstrijd te winnen. Een spannend weekend dus voor de goalgetter en iedereen die Borussia Dortmund een warm hart toedraagt. In onze wekelijkse rubriek Dive into Archive nemen we je mee naar een interview met Sébastien Haller en kom jij te weten wie de persoon achter de voetballer is.

Terugblik op oude video van Haller

Geschreven door: Milan Verleg

Opnieuw landskampioen?

De video is gemaakt in de tijd dat de aanvaller nog speelde bij FC Utrecht. Deze club verruilde hij later voor West Ham United, waarna de goalgetter terug kwam naar Nederland. Hier ging de Ivoriaans-Franse voetballer minuten maken bij Ajax en dit was zo’n succes dat het hem twee landstitels en een KNVB-beker opleverde. Zaterdag gaat hij proberen een nieuwe titel aan zijn erelijst toe te voegen.

In het filmpje praat Haller over zijn toekomst. The Cool Bird had namelijk altijd de droom om in de Champions League te spelen. Nu, een paar jaar later, kunnen we zeggen dat het wel aardig is gelukt. De spits pakte vorig jaar een record. Hij had het minst aantal wedstrijden nodig om tot elf doelpunten te komen in het miljardenbal. Hij had er maar zeven wedstrijden voor nodig. Ben je benieuwd naar het hele filmpje? Je kunt het hieronder checken!

Onverwachte wendig

Het was voor de afmaker geen gemakkelijk jaar. Vlak na zijn overstap werd een tumor ontdekt. In een interview aan het het Algemeen Dagblad vertelde de oud-Ajax speler over dit onverwachtste nieuws: “Het is schrikken als je het hoort en het is zwaar om aan je naasten te vertellen. Mijn vrouw was in shock, maar ze weet er goed mee om te gaan. Voor m’n moeder was het anders. Moeders zijn moeders. Ik belde mijn broer en zus om te vragen voor haar klaar te staan, zodat ze zich oké voelt en er niet alleen voor staat.”

Trekken Sébastien Haller en Donyell Malen aan het langste eind of gaan oud-Eredivisie spelers Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Daley Blind en Matthijs de Ligt er toch nog met de titel vandoor? Zaterdag komen we erachter!

Vorige week keken we in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive naar twee andere sterren die streden om een landstitel. Benieuwd over wie we het hebben? Check het artikel nu!