SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Docu day: Daley Blind – Nooit meer stilstaan

Er is afgelopen week veel om te doen: Ajax en ras-ajacied Daley Blind gaan elk hun eigen weg. De partijen hebben besloten de arbeidsovereenkomst op te zeggen. Maar waar ligt nu de toekomst van Daley Blind? Is een hereniging met Marc Overmars bij het Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel in de maak? Of kiest Blind voor een verblijf ergens anders in Nederland? De toekomst is nog onzeker, een toekomst die eerder ook al onzeker was vanwege de klachten aan zijn hart.

Daley Blind - Nooit meer stilstaan

In de Videoland-documentaire ‘Nooit meer stilstaan’ stelt Daley Blind zich kwetsbaar op over de moeilijke periode rondom zijn hartstilstand. Verder vertelt de linkspoot open over zijn bewogen voetbalcarrière: zijn moeilijke start bij Ajax als junior van vader Danny, de periode bij Manchester United, het uitkomen voor het Nederlands elftal en zijn succesvolle terugkeer bij Ajax.

Kwetsbaar

De linksback van Ajax is in de documentaire openhartig over de mentale strijd die hij moest voren om de klap van zijn hartstilstand te boven te komen. Op 10 december 2019 gaat hij in de Champions League wedstrijd tegen Valencia naar de grond. Hij dacht dat hij naar de grond ging omdat hij honger had, maar het bleek veel ernstiger. Wanneer er vervolgens in het ziekenhuis onderzoek gedaan werd, kwam zijn voetballoopbaan plots in gevaar.

“Toen kwamen de artsen vertellen dat het erin zat dat ik misschien nooit meer zou kunnen voetballen”, vertelt hij in de docu. Naar voren komt dat de rol van zijn vader, Danny, van cruciaal belang is gebleken om vertrouwen te houden. “Hij gaf niet toe en bleef vragen aan de arts wat als dit, of kunnen we niet dat doen? Toen keek ik zo naar hem op.”

Ook voor de huidige teamgenoten van Blind is het volledige verhaal zien iets dat ze op voorhand al indrukwekkend vinden. Hoe uniek het is dat Daley weer op het veld staat is iets waar teamgenoot en vriend Davy Klaassen niet vaak bij stilstaat. “Je denkt er niet heel vaak aan, maar als je het erover hebt met hem dan besef je het wel”, aldus de middenvelder. “Het is wel uniek en knap dat hij op dit niveau voetbalt.”

De documentaire van Blind gezien? Zin in nog meer leuke voetbaldocu’s? Check het drama rondom Ronaldo Nazario’s eerst WK-finale in 1998, The Phenomenon: The Definitive Story of Ronaldo.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.