SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: snelheidsduivel Donyell Malen

In deze rubriek duiken we wekelijks in ons rijke archief om terug te kijken op bijzondere momenten uit het verleden. Met aankomende zondag de “Kohlenpott Derby” tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund is dit het ideale moment om Donyell Malen, de spits van Dortmund, uit te lichten. We kijken terug op Donyell zijn jeugd en op een unieke fotoshoot.

Donyell Malen tijdens fotoshoot Life After Football

Geschreven door: Milan Verleg

Bijzondere carrière

De 24-jarige Nederlander doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij ervoor koos om op jonge leeftijd te vertrekken naar Engeland. De aanvaller ging naar Arsenal en mocht hier meetrainen met het eerste elftal van Arsène Wenger. Tot speelminuten kwam hij echter nooit en in 2017 vertrok hij naar PSV waar hij zijn debuut als profvoetballer maakte. Hier viel hij zo op bij bondscoach Ronald Koeman dat hij in 2019 zijn debuut mocht maken in Oranje.

In mei 2019, twee maanden voor zijn overstap naar “Die Schwarzgelben”, kwam Donyell langs bij Life After Football. Hij werd de coverstar van #ISSUE69. In een interview vertelde hij hoe het is om als jong ventje al bij Ajax te spelen. Dat is namelijk geen “normale” jeugd: “Ik heb veel in de auto gezeten, maar nooit met tegenzin hoor. Veel trainen en gewoon onderweg zijn was gewoon mijn leven en ik was dat gewend. Uiteindelijk heb ik een mooie jeugd gehad en ben ik trots op hoe het is gelopen.”

De razendsnelle spits kijkt nog altijd met plezier terug naar zijn buitenlandse avontuur bij Arsenal. Hij heeft dan ook een grote les meegenomen uit Londen: “In Engeland kreeg ik te maken met een andere mentaliteit, de verhoudingen tussen trainer en speler is bijvoorbeeld heel anders. Ook kreeg ik in Engeland veel meer tegenstand op trainingen en in wedstrijden. Dat was soms lastig. Maar wat ik echt heb meegenomen uit die situaties is dat hoe moeilijk het ook lijkt, je komt er altijd sterker uit.”

Plezier voor de camera’s

Het plezier was daarnaast van de aanvaller af te lezen toen die voor onze camera kwam. Hij had een brede glimlach op zijn gezicht en dat kon ook niet anders met zijn unieke outfits. En hoe maak je deze beter af dan met een schitterende Balenciaga bril van Schmidt Optiek. Het werden foto’s waar wij nog graag op terug kijken!

Donyell Malen poseert tijdens fotoshoot Life After Football
Donyell Malen is sterspeler bij Borussia Dortmund
Donyell Malen rockt onze fotoshoot

Vorige week blikten wij in de Dive into Archive-rubriek terug op Vince Gino Dekker. De buitenspeler verraste iedereen door met SV Spakenburg de halve finale van de TOTO KNVB beker te bereiken. Wij keken terug op zijn unieke verhaal.