SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De Drie Musketiers van Ajax

Elk talent heeft zijn eigen weg naar de top. Deze weg gaat niet zonder slag of stoot. In de Prime Video-documentaire ‘Ajax – Parels van Amsterdam’ worden Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch een heel seizoen gevolgd. Zowel bij Ajax als bij hun leven buiten de club. Het is een verhaal vol broederschap en succes, maar ook met de nodige tegenslagen.

DOCU DAY: De Drie Musketiers van Ajax

Uniek inzicht

Als we het hebben over de Europese top in Nederland, dan komt Ajax daar het dichtstbij in de buurt. Zowel op sportief, als op organisatorisch vlak. Een training van Ajax bijwonen? Dat is haast onmogelijk, aangezien zij dagelijks afgesloten trainen. Hoe bijzonder is het dan om een kijkje achter de schermen te krijgen hoe het er nu echt aan toe gaat bij de recordkampioen. In het seizoen 2021/2022 gooiden de Amsterdammers hun deuren open en lieten Amazon Prime toetreden tot het grote onbekende en hoe de toptalenten deze club beleven. Dit gaat namelijk niet altijd over rozen. Er komt veel bij kijken als jonge speler om je plek in het eerste elftal van Ajax af te dwingen.

Dit valt goed te zien in het leven van de drie voetballers die al sinds de jeugdopleiding met elkaar optrekken. Je wordt meegenomen in de tijden dat de spelers kampen met een blessure, er persoonlijke problemen zijn, er sprake is van een vorm dip of er kritiek is van de fans. Fans zien normaal gesproken niets van hoe het buiten voetbal gaat met de speler. Zij eisen maar één ding: elke wedstrijd moet je presteren. Hoe ga je daar als jong talent mee om?

Omgaan met tegenslagen

In de documentaire komen meerdere mensen aan bod. Familieleden van de spelers, maar ook ploeggenoten. Het was namelijk niet een gemakkelijk jaar voor de Amsterdammers. Er heerste een minder fase qua resultaten binnen de club, maar ook het bestuur verkeerde in zwaar weer. Zo komt het plotselinge ontslag van technisch directeur Marc Overmars aan bod. De man die ervoor gezorgd heeft dat alle drie de spelers hun eerste contract bij de club hebben getekend.

Door middel van broederschap en familie proberen de drie spelers zich over deze fases heen te zetten. Hiervoor krijgen ze uiteindelijk de grote beloning aan het einde van het seizoen: het landskampioenschap. Voor Ryan Gravenberch al zijn derde, terwijl Jurriën Timber en Devyne Rensch hun tweede in de wacht sleepten.

Jurriën Timber voor de camera van Life After Football
Devyne Rensch werd verkozen tot Fashion Player 2022
Ryan Gravenberch was de coverster van ISSUE #68

Parels van Life After Football

De drie supertalenten schitterden alle drie al eerder voor de camera, en wel voor die van ons. Ryan Gravenberch mocht het spits afbijten als coverster in 2021 toen hij op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Een half jaar later was het zijn toenmalige teamgenoot Jurriën Timber die verkozen werd tot Fashion Player 2021. Ook hij nam plaats voor de camera en wist ook deze prijs in de wacht te slepen. Helaas kon hij wegens COVID-19-restricties de prijs niet in een volle zaal in ontvangst nemen, maar zochten wij hem persoonlijk op. Een jaar later was het zijn teamgenoot Devyne Rensch die Anwar El Ghazi, Thom Haye, Tijjani Reijnders en Danilo Pereira versloeg in de strijd om de Fashion Player-bokaal van 2022.

De gehele serie over de parels van Amsterdam is te vinden op Prime Video.

Elke week licht Life After Football een inspirerende, toffe documentaire voor jou uit! Vorige week bespraken we de documentaire ‘Inside Offside’. In deze serie worden zes unieke voetbalverhalen omgezet in afleveringen.