SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Drijvende motor van het Marokkaanse elftal

Het is vandaag Moederdag! Een dag waarop moeders in het zonnetje worden gezet en dit gebeurt ook veel in de voetbalwereld. Zo zagen we afgelopen winter dat de Marokkaanse nationale ploeg na hun fantastische prestatie op het wereldkampioenschap voetbal hun moeders vroegen om op het veld te komen. Dit gebeurde direct en iedereen in de wereld vond het geweldig. Vandaag kijken we daarom meer naar dit speciale moment.

Marokkaanse moeders dansen met hun zonen

Geschreven door: Milan Verleg

Omhelzende en kussende moeders

Marokko was het allereerste Afrikaanse land ooit dat de halve finale van een WK heeft bereikt. Toch werden de harten van alle voetbalfans veroverd door de moeders. Zij kwamen namelijk na de wedstrijden tegen België, Spanje en Portugal het veld op om mee te genieten van de feestvreugde. Dit zorgde voor fantastische beelden van omhelzende, kussende spelers met hun moeders.

Zelf vroegen wij één van de smaakmakers van het WK, Sofyan Amrabat, over deze gebeurtenis. Want wat is deze bijzondere moeder-zoon band? “Zo’n band is een voorbeeld voor iedereen. Niemand heeft de liefde zoals een moeder die heeft voor haar kind. Je krijgt gewoon een bepaald gevoel. Ze is het belangrijkste in je leven en ze verdient het dan ook om meegenomen te worden in de feestvreugde na de wedstrijd.” Naast Amrabat deelden nog meer spelers hun verhaal over hun moeders. Zo deed Achraf Hakimi dat met een schitterende Instagram post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

In het zonnetje door de koning

De spelers werden na de verloren troostfinale groots opgewacht in hun thuisland. Hier reden ze met een bus door de rode menigte, waarna ze eindigden bij het paleis in Rabat van Koning Mohammed VI. Iets wat voor Marokkanen erg speciaal is. Iedereen houdt van de koning en een uitnodiging in het paleis wordt dan ook gezien als een enorme eer.

De koning stond er alleen op dat ook de moeders werden uitgenodigd in het paleis. Zij hadden immers met hun support en liefde meegedragen aan het succes van Marokko. Amrabat vertelde ons meer over deze ervaring: “Ze verdienen het gewoon. Je vader is natuurlijk superbelangrijk, maar je hebt toch alles te danken aan je moeder. Het was dan ook echt schitterend om samen met mijn moeder daarheen te mogen.”

Fijne Moederdag!

Al moest de middenvelder van ACF Fiorentina ook toegeven dat het spannend was: “Ja, natuurlijk was dat spannend! Het is denk ik voor ons Marokkanen nét iets meer speciaal dan voor de gemiddelde Nederlander. De koning doet zoveel goede dingen voor het land. Iedereen houdt van hem en hij is ook echt een superaardige man. Dat zie je ook aan zijn uitstraling en hoe hij ons ontving. Het was een enorme eer.”

Wij wensen iedereen een fijne Moederdag! Eerder deze week hebben wij in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive al meerdere moeders in het zonnetje gezet. Zo keken we terug op drie fotoshoots van moeders voor de camera van Life After Football. Iets wat zeker het kijken waard is!