SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Força Koeman

Força Koeman: de nieuwe documentaire op Videoland over de eerste maanden van Ronald Koeman als hoofdtrainer van FC Barcelona

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Dior and I’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Força Koeman’. Dit is het tweede seizoen van de docu en laat je zien hoe Koeman zich staande houdt bij zijn club, FC Barcelona. Laat het weekend maar beginnen!

Ronald Koeman is erg gewaardeerd in Barcelona. Mede door zijn indrukwekkende vrije trap op Wembley, die de club haar eerste Europacup 1 opleverde. In seizoen één van de reportage was te zien hoe Het Kanon met zijn compagnons zijn aangetrokken en alle dingen die wij, als kijker, niet te zien krijgen buiten het veld. In seizoen twee is te zien dat de spanning hoog oploopt tussen president Joan Laporta en coach Koeman. Verder hebben zijn familie en vrienden, net als in seizoen één, een prominente rol in de documentaire.

Spanning is om te snijden

Koeman werd in augustus 2020 aangesteld als hoofdtrainer van de Catalanen door de toenmalig president Josep Maria Bartomeu. Nadat Bartomeu de club bijna naar de afgrond had gebracht, gaf hij het stokje over aan Joan Laporta. Het is niemand ontgaan dat er een grote spanning was tussen de president Laporta en de Nederlander. De komst van de nieuwe president bracht veel te weeg in kamp Koeman. Al snel gingen de geruchten de ronde dat Koeman de laan uit gestuurd zou worden.

Enerverend seizoen

In de docu word je meegenomen naar beslissende wedstrijden die FC Barcelona speelde in het seizoen 2020/2021. Na een slecht begin in de competitie krijgt Koeman de boel weer op de rit en met goede wedstrijden. De remontada tegen Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey stond centraal voor deze succesvolle periode. De Cuelers waren bezig aan een goede reeks en wist mede daardoor de Copa te winnen tegen Athletic club de Bilbao met maar liefst 0-4. Lange tijd zag het er naar uit dat FC Barcelona nog de titel zou pakken in de competitie. Ze deden lang mee in de titelrace, maar dat viel in het niet na een paar verliespartijen. Door veel te hoge verwachtingen, het succes in de beker en een 3de plek in de competitie, bleven er toch vraagtekens achter de naam van Koeman staan.

Lees hier ook meer over de documentaire over de historie van een luxueuze Frans modehuis.

Koop Life After Football ISSUE #70 nu hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.