SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De koning onder de voetbalcompetities

Het is vandaag Koningsdag en dat betekent dat overal waar je kijkt oranje heerst. Mensen duiken massaal de stad in, verkopen hun oude spullen op een vrijmarkt of feesten op een festival. Het wordt weer een groot spektakel en wij kunnen dan ook niet anders dan iets speciaals voor de koning uitlichten. Wij geven er alleen een iets andere draai aan en lichten iets anders koninklijks uit: de Kings League van niemand minder dan Gerard Piqué!

De Kings League van Gerard Piqué

Geschreven door: Milan Verleg

Wat is de Kings League?

De Kings League van Gerard Piqué wordt met de dag populairder. Aan de hand van andere regels krijgt de competitie het voor elkaar om de jongere generatie meer te stimuleren. Maar wat houdt het precies in? De competitie trapte af op 1 januari, toen twaalf teams het tegen elkaar gingen opnemen. Elk team bevat twaalf Kings League spelers, terwijl er tijdens de wedstrijd zeven op het veld staan. De eerste tien spelers zijn mensen die zich hebben ingeschreven, terwijl de elfde- en twaalfde speler vaak een (oud-)profvoetballer zijn. Deze elfde speler moet het gehele seizoen dezelfde persoon zijn, terwijl de twaalfde speler elke week iemand anders mag zijn. Zo zijn er nu al veel bekende streamers en (oud-)profvoetballers te aanschouwen geweest. Denk hierbij aan onder andere Iker Casillas, Kun Agüero, Javier ‘Chicharito’ Hernández en Ronaldinho.

De competitie werkt anders dan een normale voetbalcompetitie. Je hebt een reguliere competitie waarin de twaalf teams met elkaar de strijd aangaan. Het doel? Een plek behalen in de playoffs. Hier kwalificeren uiteindelijk de beste acht ploegen voor. Deze playoffs worden uiteindelijk gespeeld op één dag, waarna de winnende teams doorgaan naar de final four. Hier wordt bepaald wie zich mag kronen tot de grote “King”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kings League InfoJobs (@kingsleague)

Alsof je vroeger op een pleintje voetbalde

Het leukste vinden wij de bijzondere regels. Via opiniepeilingen op sociale media zijn deze regels tot stand gekomen. Jij mag dus meebepalen over de regels! Eén wedstrijd heeft een speeltijd van 40 minuten, verdeeld over twee helften van 20 minuten. Hierbij is het niet mogelijk om gelijk te spelen. Mocht dit het geval zijn volgen er direct penalty’s. Dit is alleen anders dan gewend. Het is een één tegen één duel tussen speler en doelman, waarbij de speler vanaf de middenlijn zo snel mogelijk naar het doel rent. Hij heeft namelijk vijf seconde om de bal in het netje te krijgen. Ben je één seconde te laat? Dan heb je pech en telt het doelpunt niet.

Ook de aftrap is anders. Het gebeurt zoals vroeger op een pleintje. De bal wordt op de middenstip gelegd en beide teams startten op hun eigen doellijn. Zodra het fluitje gaat is het rennen geblazen en wie als eerste bij de bal komt heeft het balbezit. Er mag daarnaast onbeperkt worden gewisseld en een gele kaart betekent een tijdstraf van vijf minuten. Is een rode kaart dan ook een tijdstraf? Ja en nee. De speler moet het veld verlaten en mag niet meer terugkeren, maar het team mag na vijf minuten een nieuwe speler het veld inbrengen. Hierdoor wordt het met een rode kaart niet meteen een eenzijdige wedstrijd.

De leukste regel vinden wij de wildcards. Alhoewel, hier komt ook de meeste kritiek op. Elk team mag namelijk net voor de aftrap vijf wildcards trekken, waarmee je bonussen kan verdienen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je een gratis penalty krijgt, je volgende doelpunt voor twee telt of dat je zelfs de wedstrijd begint met een voorsprong. Misschien niet helemaal eerlijk, maar het maakt het moment van wildcards trekken wel spannend!

Schitterende goals

Het afgelopen seizoen was een waar spektakel. De finale werd gespeeld in het iconische stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Dit is natuurlijk al erg bijzonder, omdat Gerard Piqué hier zelf ook zijn wedstrijden speelde. Er waren maar liefst 92.522 supporters aanwezig en zij zagen schitterende goals. Het waren er zoveel dat ze zelf een top vijf van de finaledag konden maken en wij raden je dan ook zeker aan om te kijken tot de laatste goal!

Masked player

Tijdens het seizoen was de normale voetbalcompetitie ook bezig. Het was hierdoor voor sommige spelers niet mogelijk om deel te nemen. Toch vonden sommige het zo’n leuk idee, dat ze het gewoon deden. Hoe ze dit deden? Door een masker op te zetten en met een andere naam te spelen! Zo was hij volledig incognito en ging het gehele internet op research uit wie het kon zijn.

Voor het volgende seizoen zijn wij heel benieuwd welke profvoetballers we in Gerard Piqué’s competitie nog meer gaan zien. Het is wel duidelijk dat het waarschijnlijk weer een groot spektakel gaat worden en tijdens de finaledag van het afgelopen seizoen werd al bekend dat een echte grootheid in het profvoetbal gaat meedoen: Neymar!