SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Artiest Idaly trots op jeugdvrienden in Ajax 1

Geluk zit in de kleine dingen. Is dat voor iedereen zo? Idaly veroverde de hitlijsten met populaire tracks als ‘Amazin’ en ‘Stars’. Het lanceren van zulke nummers moet een mens gelukkig maken zou je denken. Hoog tijd om hem hierover aan de tand te voelen. Het leven van een artiest gaat nu eenmaal niet altijd over reizen. Als succesvol rapper heeft hij al veel meegemaakt en het vinden van geluk is voor hem een belangrijk thema in zijn leven. Het interview geeft een bijzondere inkijk in de persoonlijke gedachten en ervaringen van de succesvolle rapper.

Idaly: Om te zien dat zij het ver schoppen, geeft mij een trots gevoel!

Het draait bij ons in deze periode om happiness. Kun je me uitleggen wat voor jou geluk is?

‘Je hoort wel eens dat mensen op zoek zijn naar het eeuwige geluk, maar ik weet niet of ik daar zozeer in geloof. Ik geloof zelf heel erg in dat er momenten zijn waar je heel veel geluk uit kunt halen en dat je deze momenten moet koesteren. Er komen natuurlijk altijd momenten waar het minder gaat en dan werkt het als een soort van wisselwerking. Op het moment dat het goed met je gaat, moet je hier ook echt even bij stilstaan en het geluk als het ware absorberen. Toen ik bijvoorbeeld hoorde dat mijn album op één stond kan ik daar goed bij stilstaan en in het moment leven. Het is een lang traject geweest en er zit enorm veel werk in, dan is zo’n vorm van erkenning toch wel een ultieme bezegeling.

Ik kan echter ook heel gelukkig worden van thuis op de bank zitten en op mijn PlayStation een spel spelen. Geluk kun je uit kleine momenten halen. Je hebt niet altijd een vakantie of een heel duur item nodig om geluk te kunnen voelen. Een moment van geluk kan erg snel voorbij zijn, dus zorg dat je erbij stilstaat!’

Heb jij een dagelijks geluksmomentje?

‘De laatste tijd ben ik veel aan het trainen in de sportschool en daar haal ik heel veel voldoening uit. Ik ben niet met specifieke doelen bezig, maar ik merk dat ik er veel rust aan ondervindt. Voor 10.00 uur ‘s ochtends ben ik vaak al in de sportschool geweest en daar krijg ik een kick van waar ik de hele dag op vooruit kan. In het begin kreeg ik wat hulp van een personal trainer, maar nu heb ik de techniek door om de oefeningen goed uit te voeren en pak ik het meer en meer zelf op. Ik werk een trainingsschema af die op mijn lichaamsbouw gemaakt is. Natuurlijk creëer je meer spiermasse en je gaat er een beter postuur van krijgen, maar dat is niet mijn trigger geweest om te gaan sporten.

Als je echt jong bent en je bent ieder weekend aan het optreden en drinkt hier een drankje bij, dan kan je lichaam dat prima aan. Ik ben nu 27, nog steeds niet oud, maar merk dat ik wel wat volwassener ben. Daar houd ik rekening mee met mijn alcoholgebruik en feesten. Ik ambieer niet om de gezondste man van Amsterdam te zijn, maar balans vinden is goed.’

Idaly over geluk bij Life After Football

Je hebt de tracks mogen schrijven voor de documentaire ‘De Parels van Amsterdam’. Een prachtige documentaire over Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Hoe gelukkig was je toen je werd gebeld?

‘Ik kom sinds kleins af aan al in de ArenA en heb daarnaast al meerdere vrienden die het eerste van Ajax hebben gehaald, denk aan Kenny Tete en jongens uit die lichting. Je maakt ze van dichtbij mee en om te zien dat zij het ver schoppen, geeft mij een trots gevoel. Toen ik de vraag kreeg om de muziek te verzorgen voor hun documentaire was dat voor mij natuurlijk een enorme eer. Ryan Gravenberch woonde bijvoorbeeld bij mij in de buurt en het is mooi om te zien dat jongens uit mijn buurt het ver schoppen.’

Als wij jou over 30 jaar weer spreken – dan ben jij 57 jaar – en we vragen jou wat je gelukkig heeft gemaakt, wat hoop je te kunnen antwoorden?

‘Ik hoop dat ik dan kan antwoorden dat ik een mooi gezin heb met prachtige kinderen en een vrouw. Daar zit voor mij het meeste geluk in. Ik hoop dat ik mijn dierbaren een mooie toekomst kan geven. Als ik 57 ben weet ik niet of ik zelf nog muziek uitbreng, maar momenteel produceer ik natuurlijk ook en dat kun je over het algemeen langer volhouden.  Ik bind nergens een leeftijd op vast en blijf bezig met muziek zolang ik er plezier uit haal. Ik denk alleen wel dat 57 jaar oud is om een rapalbum uit te brengen, haha!

De Drie Musketiers van Ajax