SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Assouline zorgt voor stijl in je huis!

Die ene lege plek op de koffietafel of kast waarvan je nooit weet wat ermee te doen? Koffietafelboeken zijn het antwoord. Ze geven je interieur nét dat extraatje en staan vol met beeldschone fotografie om doorheen te bladeren. Assouline is een luxemerk dat haar klanten voorziet van onder andere de mooiste tafelboeken.

Assouline zorgt voor stijl in je huis!

Waarom een luxe tafelboek?

Zie het als een eigentijdse bibliotheek. De oprichters van Assouline begonnen te werken met topparfumeurs voor geurkaarsen, met Goyard voor een boekenkoffer en met het fashionlabel Chanel voor een gewatteerde hoes. Zij gaan nu een stap verder met fysieke winkels in de populairste steden ter wereld. De boeken van Assouline zijn een vorm van kunst. Ondanks dat de digitale wereld momenteel sneller dan ooit gaat, zijn boeken een vast onderdeel van ons verleden en het heden. Het staat voor intellect en schoonheid, maar ook voor erfgoed en innovatie. Oprichters Martine en Prosper Assouline creëerden de conceptstore Maison Assouline als een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar stijl, cultuur en art de vivre. Naast de vakkundig samengestelde boekenplanken gevuld met de nieuwste Assouline-releases en zeldzame eerste edities van klassieke titels, kunnen bezoekers zeldzame kunstwerken bekijken die zijn opgepikt tijdens de reizen van de Assoulines.

Life After Football’s favorieten

Aangezien het echte collectorsitems zijn hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet en zijn we benieuwd welke jullie van deze als eyecatcher wel in je huis zouden willen hebben.

1. The Impossible Collection of Watches

Assouline’s Ultimate Collection is een eerbetoon aan de kunst van het luxe boeken maken. Met de hand gebonden met behulp van traditionele technieken, met gekleurde platen met de hand getipt op papier van kunstkwaliteit, draagt elke pagina van deze serie in beperkte oplage de unieke afdruk van de ambachtsman. De Ultimate Collection behandelt een scala aan onderwerpen, van sieraden en mode, beeldende kunst en de ‘Impossible Collections’, en cureert cultuur van over de hele wereld en door de eeuwen heen. Deze boeken, genesteld in linnen clamshell-koffers, trekken verzamelaars, liefhebbers van de gedrukte pagina en degenen die de cultuur van onze tijd verslinden. Deze unieke boeken, die een nieuw niveau van verfijning aangeven voor echte kenners, zijn kunstwerken op zich.

Onze nummer één: The Impossible collections of watches

2. Louis Vuitton-Virgil Abloh

Toen Virgil Abloh in juni 2018 zijn eerste buiging maakte voor Louis Vuitton, veranderde de mode voor altijd. De nieuwste toevoeging aan de Classics-collectie, Louis Vuitton: Virgil Abloh, eert de grensverleggende creativiteit van de ontwerper op én naast de catwalk. Met meer dan 250 verbluffend iconische afbeeldingen en persoonlijke foto’s van Abloh’s inner circle, waaronder Nigo, Naomi Campbell, Luka Sabbat, Kendall Jenner en Kid Cudi, is het boek de definitieve kroniek van een samenwerking die niet alleen kledingvoorschriften, maar ook hun eigen vocabulaire opnieuw definieerde. De edities van de Classics-collectie, gemaakt in Italië, zijn verkrijgbaar in twee verschillende zijden hardcovers. Op de ene hoes staat een cartoonillustratie van Virgil’s SS‘21-show van cultureel icoon en kunstenaar Reggieknow, en de andere hoes is afkomstig van Virgil Abloh voor Louis Vuitton’s SS’22 spin-offshow in Miami.

De mooiste foto's van Louis Vuitton x Virgil Abloh in één prachtexemplaar

3. Cartier Panthère

De panter baant zich een eeuw lang stilletjes een weg door de Cartier-iconografie en is de trotse leider van de roedel kostbare dieren die deel uitmaken van de beroemde Cartier-familie. Een symbool van macht, verleiding en triomf sinds de oudheid, het beeld van de panter wekt altijd fantasieën en dromen op. Met teksten van kunsthistoricus Bérénice Geoffroy-Schneiter, sieradenhistoricus Vivienne Becker, sieradenexpert Joanna Hardy en moderedacteur André Leon Talley, beschrijft Cartier Panthère de panter in de kunstgeschiedenis, de evolutie van Cartier panterjuwelen, de technieken die betrokken zijn bij het creëren van een Cartier panterjuweel, de invloed van de panter in mode, design en populaire cultuur, en bevat een chronologie van 100 jaar Cartier panterjuwelen.

Dit Assouline-boek zal een eyecather worden op jouw salontafel.

Op de hoogte blijven van deze lifestyle trends? Blijf ons platform dan volgen en neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze lifestyle rubriek. Hier vind je onder andere Onze 3 must-sees in Dubai.