SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Onze 3 must-sees in Dubai

De bijnaam ‘¬The City of Gold’ kun je tweeledig opvatten. Uit het niets groeide Dubai uit tot een welvarende wereldstad. Daarnaast staat het emiraat bekend om zijn wereldwijde goudhandel. De goudmarkt, oftewel Gold Souk, is de thuisbasis van onder meer de met een gewicht van zo’n 64 kilogram grootste ring ter wereld. Behalve dat voetballers er graag hun winterslaap houden vanwege het warme klimaat, is er ook genoeg te zien en te beleven. Wij hebben een top drie voor jullie samengesteld van must see-attracties in Dubai.

Betreed de wondere wereld van Dubai

1. Next level safaritrip

Het ene moment sta je in Downtown Dubai, twintig minuten later bevindt je je midden in de woestijn van het emiraat. Twee complete tegenpolen, maar beide hebben hun charme. Spot Arabische oryxen en gazellen in de woestijn en maak een prachtige, ecovriendelijke Platinum Heritage-safari met vintage Land Rovers. Beleef een schitterende zonsondergang bij de valkenshow en schuif aan bij een traditioneel Arabisch diner in het bedoeïenenkamp. Hier proef je de lokale keuken en ben je toeschouwer van de mooiste traditionele voorstellingen

Safari trip Dubai op drie in onze 3 must-sees in Dubai

2. Imposante constructies

Twee bijzondere architectonische kunstwerken. Het luxe Burj Al Arab wordt weleens gepromoot als het enige zevensterrenhotel ter wereld. De lobby is voorzien van een prachtige waterval en de meest exclusieve kamers beschikken over een eigen lift en een privébioscoop. Twaalf jaar geleden werd een ander bijzonder hoogstandje geopend, de Burj Khalifa, met bijna 830(!) meter het hoogste gebouw ter wereld. De meer dan 160 verdieping bevattende toren bestaat uit onder andere kantoorruimten, appartementen en een hotel.

Burj Khalifa & Burj Al Arab op twee in onze 3 must-sees in Dubai

3. Shoppen én schaatsen

Zoals in de populaire metropool alles groots en extreem is, is dat ook bij het beroemdste winkelcentrum niet anders. De shoppingmall bevat behalve twaalfhonderd exclusieve winkels en eetgelegenheden ook een aantal opvallende bezienswaardigheden, zoals een gigantisch aquarium en een schaatsbaan. Je kunt in de Dubai Mall terecht voor de nieuwste fashionitems van ’s werelds bekendste designers, zoals Gucci, Prada en Balenciaga. Verder zijn er premium juwelen- en horlogemerken en tal van andere exclusieve shops te vinden

Dubai mall op 3 in onze 3 must-sees in Dubai

Bekijk alle hotspots van deze droommetropool op visitdubai.com en stel jouw ideale wintertrip samen. In de wintermaanden is het met zo’n 25 graden heerlijk vertoeven in The City of Gold!

Anno 2022 raden wij aan om je geld niet op je bankrekening te laten staan. Het neemt zienderogen in waarde af en mocht je dus meer advies hier over willen, dan raden we je aan om ons artikel over Investeren in de binnenstad te lezen!