SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Apple’s nieuwe voorbode van toekomstige realiteit

De wereld blijft maar veranderen en voor je het weet is er een nieuwe uitvinding op de markt. Grote kans dat deze van Apple is. Ze kwamen al met iPhones, MacBooks, AirPods, Apple Watches en nog veel meer. Iedereen in de wereld kent het bedrijf en ook nu hebben ze weer een nieuwe gadget voor mannen: de Apple Vision Pro. Maar wat heeft deze Apple Vision Pro allemaal in petto?

De nieuwste uitvinding van Apple

Geschreven door: Milan Verleg

Hoe werkt de Apple Vision Pro?

Apple maakte de nieuwe VR-bril Apple Vision Pro bekend op de eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC, het World Wide Developers Conference. Dit is een conferentie die Apple elk jaar in juni organiseert en we kunnen wel stellen dat ze dit jaar hebben uitgepakt met een bijzonder high-end product. Het heeft twaalf camera’s, vier dieptesensoren, één LiDAR-sensor, zes microfoons en je kijkt door een display met ruim 23 miljoen pixels. Wat wil je nog meer hebben?

De besturing doe je aan de hand van gebarenbesturing. Zo kun je elementen selecteren door de wijsvinger en duim bij elkaar te brengen. Wil je liever scrollen? Dat kan door je vingers omhoog of omlaag te bewegen. De bril detecteert daarnaast of er iemand aanwezig is in de ruimte en dit wordt automatisch weergegeven. Ook maakt het gebruik van infrarood-eyetracking. Als een gebruiker namelijk niet in een ervaring zit, laat het scherm aan de voorkant de ogen van de gebruiker zien. Zo weet jij of je iemand kunt storen.

Verveel je nooit meer

In de software zitten veel apps die je kunt gebruiken. Zo kun je het laatste voetbalnieuws opzoeken op Safari, je oude foto’s in het stadion terugkijken, Facetimen met je beste vrienden en 3D-films kijken. Dit doen ze met behulp van Spacial Audio. Hierdoor is het zo realistisch dat je bijna vergeet dat je een bril ophebt.

Heb je nu al interesse in deze Apple gadget? Dan moet je nog heel even geduld hebben. De Apple Vision Pro komt begin volgend jaar uit in de Verenigde Staten en gaat 3499 dollar kosten, omgerekend ongeveer 3300 euro. Als je in de Apple Store bent kun je een demo boeken. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.

Toch is de Apple Vision Pro niet het enige gadget wat je moet halen. Wij hebben vijf gadgets uitgelicht die jij dit jaar in huis moet halen!