SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Tribute to Tupac in de Life After Football Playlist

Life After Football Spotify-playlist

De Spotify-playlist van Life After Football staat alweer een tijdje online. Een paar weken geleden keerde de Life After Football Playlist terug voor jou! Ook deze week wordt de lijst uitgebreid met nieuwe nummers die door jullie gekozen zijn. De nieuwe tracks zijn een goede aanvulling op onze Spotify-playlist. 

Als eerbetoon aan één van s’ werelds invloedrijkste rappers, hebben we ervoor gekozen om twee tracks van Tupac toe te voegen aan de Playlist. Zijn volledige naam is Tupac Amaru Shakur, waarmee hij werd vernoemd naar de inca-revolutionaire vrijheidsstrijder Túpac Amaru. Op 15 jarige leeftijd begon Tupac te rappen onder de alias, MC New York en later 2pac. En was voor het eerst te horen als gast op het nummer Same song, van Digital Underground. 

Life goes on

All eyez on me is het 4de album van de rapper, die op 13 februari 1996 werd uitgebracht. Dit was het laatste album die Tupac uitbracht, voordat hij stierf. In een week tijd werd er maar liefst 556.000 exemplaren verkocht van het legendarische album dat negen keer platina behaalde en werd het best verkochte rap-album aller tijden. Het nummer Life GoesOon is het negende nummer van de eerste CD.

ghetto gospel

Ghetto Gospel was de leadsong van zijn album Loyal to the game uit 2004. De producer van de song is rapper Eminem en is een sample van het Elton John nummer uit 1971, Indian Sunset. De track van Shakur bereikte de top van de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Tsjechië en de Ierse Republiek. In Nieuw-Zeeland bereikte het nummer de derde plaats. Tupac had het nummer geschreven als een omroep om een einde te maken aan de oorlog op straat, waarbij de zinloosheid van raciale verschillen aandacht krijgt. Met name onder de verenigende vlag van armoede en daarnaast brengt hij in het nummer een ode aan de vermoorde zwarte activisten Malcolm X en Bobby Hutton.

Wil je de lijst volgen? Klik hier en luister direct onze Spotify-playlist.

Deze afspeellijst luister je natuurlijk het beste met items van deze samenwerking?

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.