SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Quarantainetip: dit nieuwe designlabel maakt je tuin ready to chill

Dagenlang thuis zitten is niet uitgesproken spannend, maar kan toch hartstikke leuk zijn. Door bijvoorbeeld je tuin het design te geven die het verdient.

In onze zoektocht naar leuke dingen om te doen, kwamen we deze dagen langs het nieuwe merk YOI. Dat betekent ‘goed’ in het Japans, maar het nieuwe tuinmeubel label is wel degelijk Nederlands. Het is namelijk opgezet door het gerenommeerde designmerk Borek. Hun motto luidt: ‘Inspired by Relaxation‘. En dat spreekt voor zich; YOI richt zich op comfortabele, Europese ontwerpen met een vleugje Oosterse mystiek.

YOI heeft 60 jaar aan tuinmeubel ervaring gebundeld tot een uniek label en is het derde tuinmeubel label afkomstig uit het Borek-huis. De lancering van YOI was gepland in 2020 in combinatie met de Olympische Zomerspelen die in Tokio (Japan) gehouden zouden worden. Helaas gaan de Spelen vanwege het coronavirus niet door, maar YOI wordt zeker wél geïntroduceerd.

Materialen

Het tuinmeubelen label combineert moderne combinaties als aluminium, rope en teak met elkaar. Teak is een houtsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië en geeft het meubel een Oosterse uitstraling. Bij het materiaal rope hebben we het niet over het gewone huis, tuin en keukentouw. Rope is enorm sterk en heeft weinig rek. De coating zorgt ervoor dat vuil en vocht niet in het materiaal trekken en daarom is het zo geschikt voor de tuinmeubelbranche en helemaal trending.

 

YOI by Borek

YOI wil goede tuinmeubels afleveren. Onder ‘goed’ verstaan we zitcomfort en ook nog eens lekker geprijsd. De series van YOI hebben ook allen een naam afgeleid uit het Japans, gebaseerd op de natuur. Zo lanceren zij in 2020 de series Natsu (zomer), Umi (zee), Ki (boom) en Yuwaa (fusie). Bij de Yuwaa-serie wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van materialen. Minimalistisch, met een vleugje oriëntaals. En omdat je natuurlijk wilt weten hoe deze meubelen er uit zien, hebben we dat voorwerk ook vast voor je gedaan. Komen ze!

NATSU

Deze serie wordt gekenmerkt door comfortabele elementen in zwart aluminium, die zijn voorzien van gevlochten delen in de rug met het materiaal rope (antraciet kleurig touw). De set wordt geleverd met comfortabele, waterafstotende kussens. De finishing touches zijn de side table en salontafel. Deze zijn allebei voorzien van een teakhouten blad met een oriëntaals lijnenspel.

Borek YOI

UMI

Deze serie is mystiek door de verticale lamellenstructuur van rope (gevlochten touw), die af en toe wordt onderbroken.  Deze collectie is verkrijgbaar in donkergrijs met zwart aluminium frame en groen met donkergrijs aluminium frame. De ronde vorm en het dominante maar extra comfortabele kussen, maakt deze serie tot een ware eyecatcher. 

Borek YOI Borek YOI

KI

Deze serie in antraciet aluminium heeft ronde spijlen, die als twijgen aan elkaar lijken te zijn geknoopt – Ki is Japans voor ‘boom’. Het luchtige frame en de lichte (maar volledig vuil- en waterafstotende kussens) geven het geheel een ‘zen’ gevoel.

 

YUWAA

Minimalistisch met een vleugje oriëntaals; deze moderne serie kenmerkt zich door een fusie van verschillende materialen. YUWAA is verkrijgbaar in wit en donkergrijs aluminium in combinatie met teakhouten elementen, een warme look die de set het juiste contrast geeft.

 

Meer lezen over het immer stijlvolle Borek? Check in dit artikel het Hybrid-assortiment ontworpen door Frans van Rens.

Daarnaast kun je in deze crisistijden rond het coronavirus,je lifestyle en fashion tips blijven checken op Facebook en Instagram.  

Ook kun je gewoon langsgaan bij de inspirerende showroom van het merk in Oisterwijk.