SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Prijswinnende AIX Rosé 2019 wijn valt in de smaak

In het hart van de AOP Coteaux d’Aix-en-Provence ligt de 135 jaar oude wijngaard van AIX. Dit wijngaarddomein ligt op zo’n 350 meter hoogte in de Provence. De Provence staat bekend als grootste roséwijnproducent ter wereld. Dit komt mede door de koele Mistralwind die zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen eventuele ziektes. Resultaat voor dit geheel: goud voor AIX Rosé 2019.

Op de 75 hectare grond van AIX Rosé schijnt zo’n 300 dagen zon per jaar en dit geeft de druiven voldoende warmte en het nodige licht. In combinatie met de koelere nachten, zorgt dit voor een optimaal rijpingsproces van alle druiven. Met deze AIX Rosé 2019 fles maak je de zomeravonden compleet!

AIX Rosé 2019 is de wijn voor een heerlijke zomeravond

Geheim

Een van de ‘geheimen’ van de AIX Rosé 2019 is dat de druiven ruim voor zonsopgang geplukt worden. Dit doen zij om eventuele oxidatie tegen te gaan, waardoor de heerlijke aroma en frisheid behouden wordt. Kenmerkend voor de 2019 editie is de lange afdronk. Dit zorgt ervoor dat de roséwijn zeer geschikt is als aperitief of als combinatie met diverse gerechten.

Goud

Gilbert & Gaillard is een van de meest belangrijke wijngidsen van Frankrijk. Het oordeel dat zij vellen wordt dus zeer serieus genomen. De nieuwe jaargang van AIX Rosé 2019 is bekroond met goud en intussen verkrijgbaar in 35 landen wereldwijd. AIX heeft een fanschare van New York tot aan Ibiza en van Dubai tot aan Bali.

De AIX Rosé 2019 is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo is naast het reguliere formaat ook de Magnum, Jéroboam, Méthusalem en zelfs de Nebukadnezar te koop. Haal de zomer in huis via de lokale slijterij of via de website van een wijnspecialist.

AIX Rosé 2019 fles

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond voetbal, fashion en lifestyle? Check dan onze Facebook en Instagram.

Wil je in deze moeilijke periode de horeca-branche een steuntje in de rug geven? Check dan dit artikel.