SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Pijlsnel racemonster: de BMW M RR

Prestaties, altijd meer willen en het uiterste uit het voertuig willen halen. Bij BMW zijn dat de kernwaarden van de M-serie. De voertuigen in deze serie zijn bekend in de autowereld. Maar dat gaat nu veranderen. De nieuwe superbike van BMW is namelijk onthuld en draagt de naam M RR.

P90400029_highRes_the-new-bmw-m-1000-r kopie

De BMW M RR is de grote broer van de S 1000 RR. Maar de prestaties worden nu naar een heel ander level getild. Zoals de ‘M’ al aangeeft is dit de meest krachtige, snelle en meest prestatiegerichte variant van zijn modeltype.

Uitrusting

De BMW M RR is uitgerust met een viercilindermotor die 212 pk levert, terwijl het gewicht slechts 192 kg is. De motor draait tot 15.100 toeren per minuut, hierbij wordt een geluid geproduceerd door de op maat gemaakte lichtgewicht titanium uitlaatsysteem van Akrapovič. Als de M RR accelereert snel je van 0 naar 100 km/u in slechts 3,1 seconden. De topsnelheid ligt op  315 km/u. De titanium drijfstangen zijn nog lichter en de tuimelaars zijn 1,5mm smaller dan bij de S 1000 RR. Deze nieuwe brute BMW M RR is ook nog aerodynamischer. Om meer neerwaartse kracht te genereren heeft de M RR speciale M koolstofvezel Winglets. Voor het bevorderen van de voortstuwing is er gekozen voor een gebogen voorruit.

Het resultaat

De BMW M RR heeft meer dynamiek en minder massatraagheid. Om een kortere overbrengingsverhouding te hebben is er een extra tand toegevoegd aan het kettingwiel. Daarnaast is de ketting en de wielbasis verlengd. De wrijvingskoppeling werkt ook zonder zelfversterking. Dit is perfect voor de start van een race. Met dit resultaat van de BMW M RR wordt het makkelijker om alles uit de motor te halen.

Voor meer informatie over nieuwe shirt zie: www.bmw-motorrad.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

 

Met deze BMW kan er ook gepresteerd worden op het circuit