SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nooit een kater bij deze Rotterdamse cocktailbar!

Hoe klinkt een hele avond cocktails drinken, zonder de volgende dag wakker te worden met een kater? Daarvoor kan je in Rotterdam terecht bij Botanero.

Botanero

Een Botanero is oorspronkelijk een bar in Latijns-Amerika waar je bij elk drankje dat je besteld, ook een hapje krijgt. Mede-eigenaar en fervent fan van Mexicaanse spirits David Trampe was hier op zijn reis door Mexico erg gecharmeerd van. Daarom sloeg hij de handen ineen met David Heijnen en Ron de Jong. David en Ron zijn ook van onder andere Bokaal en Weena.

Bij Botanero is iedereen welkom en voor ieder wat wils te krijgen. Er is een ruime keus in (lokale) bieren, goeie oude cocktails zoals de Frozen Margarita krijgen een verassende eigen twist en natuurlijk de nodige (Mexicaanse) shotjes zijn te krijgen.

De Botanas

Zoals gezegd, krijg je dus bij elk drankje een hapje, een botana. Je krijgt een botana bij iedere cocktail en iedere week zijn er weer 4 andere botanas. Voorbeelden van de hapjes zijn: biet met avocadocrème en habanero of een avocadosoep met kaffir-olie.

Naast de botanas zijn er ook nog genoeg andere hapjes te verkrijgen. Zo is er de nu al beroemde gefrituurde kip, verschillende taco’s maar ook een kapsalon, shortrib en cheviche. Aan keuze geen gebrek dus. Per seizoen wisselt de kaart weer en de prijzen zijn zeer acceptabel.

“Gezellig samen kanen”

Het doel van Botanero was ook om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt en waar de avond niet lang genoeg kan duren. Met veel gerechten die je kunt delen zoals de taco’s, zoals de eigenaren zeggen: “gezellig samen kanen”, wordt de gastvrijheid van de Rotterdammers aangevuld met de Mexicaanse invloeden.

Het interieur is kleurrijk, ruim en lekker licht en biedt genoeg zitplaats aan de bezoekers.

Botanero is nu open en te vinden op Mariniersweg 55 in Rotterdam, check botanerorotterdam.com voor meer info.

Meer lifestyle? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!