SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nieuw op Netflix: film die iedere voetballiefhebber moet zien!

Er worden natuurlijk regelmatig nieuwe films en series op Netflix gezet. Maar deze nieuwe Netflix film kunnen we niet aan de voetballiefhebber voorbij laten gaan.

Ultras op Netflix

Ultras de eerste film van de Italiaanse regisseur Francesco Lettieri. De film gaat over hooligans van de Italiaanse club Napoli, spelend in de Serie A natuurlijk. In de hoofdrol speelt Sandro, hij is 50 jaar oud en leider van een fanatieke supportersgroep van de club: Apache. Het leven van de man draait om voetbal en zijn club en hij leeft in en rond het stadion. Zijn dagelijkse bezigheden bestaan onder andere uit geweld en confrontaties met ultras van andere clubs.

Nadat hij een vrouw ontmoet, Terry, begint Sandro toch na te denken over zijn leven. Op een gegeven moment heeft hij er genoeg van, hij wil een nieuwe weg inslaan en een normaler leven gaan leiden. Een leven met wellicht wel een vrouw, of zelfs kinderen.

Angelo

Aan zijn ultra-leven heeft Sandro ook nog Angelo overgehouden. Angelo is de zoon van Sasa, hij was de leider van de ultra’s voor Sandro. Sasa kwam om het leven bij een heftige clash tussen twee groepen ultras. Toen Sandro het stokje van hem overnam, werd hij ook de mentor van Angelo. Het is dan ook zijn doel om hem op rechte pad te houden en hem te weerhouden van slechte dingen te doen.

 

De film speelt zich af in de cruciale 5 laatste weken van een voetbalcompetitie en belicht de cultuur van de ultras zoals we die ook in Nederland enigszins kennen. De film laat een broederlijke vriendschap zien tussen de twee hoofdrolspelers, met op de achtergrond het hectische leven dat de ultras leiden.

 

Check de trailer hier:

De film komt uit op 20 maart, dus houd die datum maar vast vrij!

Meer lezen over Netflix of nieuwe films? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!

Over films gesproken, zie hier ook de nieuwste zonnebrillen die James Bond zal gaan dragen.