SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Quarantainetip: bezoek nu het Mercedes-Benz Museum vanuit huis!

What to do, what to do… Wach, we hebben een idee! Of nou niet wij, maar Mercedes. Het Mercedes-Benz Museum heeft hier een alternatief voor verzonnen. Vanaf nu kun je het Mercedes-Benz Museum én Mercedes-Benz Classic digitaal bezoeken vanaf je coronavrije bank.

Op de website krijg je een 360°-rondleiding door het Mercedes-Benz Museum. Deze tentoonstelling is zo’n 16.500 vierkante meter groot en je kunt zelf de rondleiding samenstellen middels een paar klikken op de website. Vervolgens kun je alle zeven Mythos- en vijf Collection-zalen checken. Tijdens het ”bezoek” aan het museum krijg je ook rondleidingen rondom verschillende hoofdrolspelers. Zo kun je Jutta Benz, achterkleindochter van de uitvinder van de auto Carl Benz en zijn vrouw Bertha, volgen. Of racelegende Bernd Mayländer (hij scheurt al 20 jaar met de Safety Car over alle Formule 1-circuits). Overige hoofdrolspelers zijn Dr. Ulrike Groos (directeur van Kunstmuseum Stuttgart), Gorden Wagener (Chief Design Officer van Daimler AG) en Benedikt Weiler (Curator van Mercedes-Benz Museum).

Mercedes-Benz Museum

Het Mercedes-Benz Museum trekt jaarlijks meer dan 800.000 bezoekers van over de hele wereld. Zij komen allemaal kijken naar 160 voertuigen en in totaal 1500 tentoonstellingsstukken. Het gebouw van het Mercedes-Benz Museum staat hoog aangeschreven in architectonische kringen. In het museum vertellen de gidsen talloze verhalen over de voertuigen, maar ook over de architectuur.

Mercedes-Benz Classic

Het archief en de collectie, ALL TIME STARS, het Classic Center, de officiële merkclubs en nog veel meer maken deel uit van digitale formats. Mercedes-Benz Classic biedt hier een grote verscheidenheid aan. Deze digitale kanalen tonen ook andere zaken met betrekking tot de klassiekers van het Duitse automerk. Je kunt onder andere de quiz ”Welke klassieker past bij mij?” spelen. Uit deze quiz komt voort welke droomauto uit de 135-jarige merkhistorie het beste bij je persoonlijkheid past.

Sociale media

De gidsen delen hun enthousiasme en weetjes met de bezoekers op Instagram. Zo plaatsen zij stories over de highlights van de permanente tentoonstelling. Naast Instagram is het ook actief op Youtube. Zo presenteert de succesvolle Youtuber Shmee150 vijf onbekende feiten over Mercedes-Benz en de voorgaande merken in een 180° VR-format.  Met een simpele swipe op je smartphone duik je zo de VR-wereld van het Mercedes-Benz Museum. Voor wie nog meer tijd wil doorbrengen in het museum, is er een complete tour beschikbaar die je laat zien hoe het er ’s nachts uitziet. Deze film is gemaakt tijdens het ‘Night at the Museum’ event toen bloggers en influencers mochten overnachten in het museum.

Doe de quiz ”Welke klassiek past bij mij” hier.

Volg de rondleiding in de Instagram-stories van het Mercedes-Benz Museum.

Check dit artikel om meer te weten te komen over de nieuwe elektrische Mercedes-Benz EQC