SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hotel Okura Amsterdam viert 50-jarig jubileum

Hotel-Okura-Amsterdam-viert-50-jarig-jubileum-2

Op 24 september was het 50-jarig jubileum van het Okura hotel in Amsterdam. Het majestueuze vijfsterrenhotel hotel opende in 1971 haar deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit Amsterdam. Het hotel komt met uitzonderlijke verhalen, Art Of Okura. De verhalen worden verteld onder een imposant kunstwerk in de lobby, de Ginkgo-boom. Passend bij het jubileum, staat deze Japanse boom symbool voor een lang leven.

Vanaf het eerste moment is het vijfsterrenhotel toegewijd om gasten een ultiem gevoel van gastvrijheid te laten ervaren. Die Japanse gastvrijheid, oftewel omotenashi, is tegenwoordig onmiskenbaar bij Okura. Het is een kunstvorm die gasten in elk detail terugvinden. Met The Art of Okura deelt het Amsterdamse vijfsterrenhotel gedurende het jubileumjaar de indrukwekkende verhalen die hierachter schuilgaan.

De Okura historie

Mede door de rijke historie van de familie kan het hotel een mooie toekomst bouwen. Het was de betovergrootvader van Kikuhiko Okura, Managing Executive Officer bij Hotel Okura Co Ltd in Tokyo en President van Hotel Okura Amsterdam, die met de start van het familiebedrijf mogelijkheden creëerde. Zo gaf hij zijn overgrootvader, Kishichiro Okura, de ruimte om zijn visie op het ideale hotel in de praktijk te brengen. Kishichiro geloofde in gastvrijheid vanuit het hart en wilde een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. In de familie Okura zit een lange voorliefde voor kunst. Zo heeft de betovergrootvader van Kikuhiko voor zijn verzameling Aziatische kunst in 1917 het eerste privémuseum in Japan opgericht, genaamd Okura Museum of Art. Dat maakt het extra bijzonder dat ze nu The Art of Okura onthullen ter gelegenheid van het gouden jubileum.

Hotel voor grootheden

Het Okura hotel in Amsterdam heeft vele grootheden  te gast gehad in het verleden. Zo heeft de gehele selectie van Real Madrid in het hotel geslapen, voor de Champions League wedstrijd tegen Ajax in 2019. De supporters van de Amsterdammers besloten midden in de nacht de Madrilenen een onrustige nacht te bezorgen. Om door voor het hotel een lading vuurwerk af te steken. De wedstrijd eindige alleen niet in het gehoopte resultaat, Real Madrid wist de wedstrijd te winnen met 1-2. Tijdens diezelfde campagne van Ajax in de Champions League sliep het elftal van Juventus ook in het hotel. Ook in die nacht voorafgaand aan deze wedstrijd stonden de Ajax supporters tot s’ avonds laat vuurwerk af te steken om de Torinesi wakker te houden. Verder sliepen onder andere het elftal van Liverpool en het nationale team van Italië nog in het Amsterdamse vijfsterrenhotel. Kortom een toevluchtsoord voor wereldsterren.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.