SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Hier rol je zo vanuit je bed de piste op

Dit resort opende onlangs de deuren van het gerenoveerde en uitgebreide Alpe d’Huez Resort in de bergen van Grandes Rousses.

Eind vorig jaar kwam er ineens een uitnodiging binnen. Of we in een superdeluxe hotel in de Franse Alpen op wintersport wilden gaan. Dat klonk ons uitstekend in de oren. En wat is de beste manier om vanuit Amsterdam naar de Alpen te touren? Juist ja, in een dikke Range Rover Sport.

Maar voor we ja zeiden op deze uitnodiging, moesten we natuurlijk even kijken wat dat nieuwe resort precies inhield. Het is van alle gemakken voorzien: er zijn twee bars, twee restaurants, een verwarmd binnen- en buitenzwembad, kinderclubs en een spa. Ook het skigebied klonk veelbelovend, met zonovergoten pistes en de grootste verscheidenheid aan hoogten in de Alpen.

Hier hadden we wel oren naar, dus zonder nog langer te aarzelen was het tijd om richting het zuiden te gaan, maar deze lange rit leg je natuurlijk niet in de eerste de beste auto af.

 

Het eerste wat opviel toen we ons vervoer van de dag zagen staan, was hoe dik de nieuwste Range Rover Sport eigenlijk is. De nieuwe Range Rover Sport P400e Plug In Hybrid HSE DYNAMIC zag er zeer geschikt uit om de tocht naar de Alpen te volbrengen. Een gecombineerd vermogen van 404 pk, permanente vierwielaandrijving en ultiem comfort maken deze trip op zijn zachtst gezegd erg aangenaam. Dit is de eerste Plug-in Hybrid van het Britse merk, deze auto is onderdeel van een nieuwe weg die Jaguar en Land Rover inslaan, waarbij elk nieuw model ook een variant krijgt met elektrische aandrijving.

Toen we uit de resort-achtige omgeving van ons vervoer waren gestapt, zagen we dat de Club Med brochures bepaald niet gelogen hadden. Het skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine onthulde zich, met 250 kilometer aan pistes voor alle skiniveaus. Het hoogste punt van dit gebied is 3330 meter en er zijn 34 groene, 31 blauwe, 28 rode, 18 zwarte pistes.

Na aankomst was het tijd voor een diner in Le Pic Blanc, één van de twee restaurants waar gasten van het hotel gebruik van kunnen maken. Le Pic Blanc biedt een panoramisch uitzicht op de hellingen en de vallei, waar je terecht kunt voor al je maaltijden.

Het andere restaurant is Les Alpages Gourmet Lounge, hier kan elk moment van de dag gebruik gemaakt van worden, van een gastronomische picknick tijdens de lunch, tot een afternoon tea of een ontdekkingsdiner.

Ook bij de bar, Le Névé, waren de omstandigheden top. Er was een open bar en de gehele dag werd er entertainment verzorgd, maar het uitzicht maakte toch absoluut de meeste indruk.

Zoals we allemaal weten is wintersport hard werken. Club Med weet dit ook, dus hier is volledig rekening mee gehouden. Club Med Alpe d’Huez beschikt over een volledig spa en wellness centrum, waar pakketten beschikbaar zijn die helemaal zijn afgesteld op het herstel na een zware dag skiën.

Een verblijf bij Club Med is een verblijf zonder zorgen. Alles is inbegrepen, van het ontbijt tot het diner en alles ertussen, dus als gast zul je nooit je eigen boterhammetjes mee hoeven nemen naar de piste. Daarnaast is er de gehele dag een open bar en entertainment, bovendien zijn skipas en -lessen ook onderdeel van het all-inclusive pakket.

Om het zorgeloze bedrijf nog wat te vergemakkelijken, was het mogelijk om bijna vanuit je bed de piste op te rollen. Je neemt de lift naar beneden, loopt naar de luxe lockers, klikt je ski’s vast en glijdt zo de piste op.

Wat ons opviel tijdens het verblijf, is dat het leek alsof er voor elke gast minimaal één medewerker aanwezig was. Er was sprake van een ongekende gastvrijheid, je werd altijd gedag gezegd en er stond altijd iemand voor je klaar.