SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De nieuwe Land Rover Defender is een voltreffer

De Defender van Land Rover mogen wij inmiddels wel dé terreinauto onder de terreinauto’s noemen. Wat begon als een praktisch idee, is uitgegroeid tot een fantastische en luxe premium SUV. De nieuwe Defender is ook weer een voltreffer.

De vorige Land Rover Defender ging maar liefst 73 jaar mee. Zo’n enorme tijdspanne geeft al aan wat een uitstekend uitgevoerde auto dit moet zijn. De Defender werd, vanwege zijn uitmuntende on- én offroad-prestaties en zijn hoekige vormen, een van de meest beroemde en karakteristieke terreinauto’s ooit. En nu is er dus een opvolger van dit oermodel. Het idee voor de Defender van Land Rover ontstond in 1947 toen twee broers nadachten over een robuust vervoermiddel dat tegen een stootje kon en geschikt was voor boeren. De rest is geschiedenis. Inmiddels is de Defender uitgegroeid tot dé terreinauto onder de terreinauto’s. Overal ter wereld is de Defender een succes gebleken. Onder particulieren, maar vooral ook onder hulpverleners in Derde Wereldlanden en militairen bijvoorbeeld. Dit omdat deze 4×4 alle terreinen kan bedwingen. Ook de Britse Queen Elizabeth II is een groot fan.

 

Krachtig

Waar het oorspronkelijke model redelijk basic was, zit de nieuwe Defender vol met hypermoderne techniek, zoals we gewend zijn. Qua aandrijflijnen kun je kiezen uit twee turbodiesels (200 pk of 240 pk), één benzinevariant (300 pk). Er is ook een P400 MHEV, een mild-hybrid zescilinder (400 pk). De P400 PHEV, een plug-in hybride, zal flink wat CO2-reductie realiseren en het goed doen in ons land. Voor de Defender 110 is er ook een P400e plug‑in hybride motor beschikbaar. Het is Land Rovers meest krachtige en meest efficiënte versie tot op heden. Het aandrijfsysteem wordt gevormd door een 2,0-liter benzinemotor met 221 kW (300 pk) vermogen en een 105 kW (143 pk) sterke elektromotor die gevoed wordt door een 19,2 kWh-batterij. Het systeemvermogen bedraagt 297 kW (404 pk). Met de Defender P400e kun je een afstand van 43 kilometer (WLTP) volledig elektrisch overbruggen. Dankzij deze krachtige aandrijflijn snelt de Defender P400e in 5,6 seconden van 0-100 km/u. Met een gemiddelde benzineverbruik van slechts 3,3 l/100 km (WLTP), is er ook slechts een CO2-emissie van 74 g/km. En dit zien we dan ook terug in de prijs. Want de vanafprijs van de Defender 110 P400e is erg scherp: € 82.016.

Land Rover Defender

De zitpositie in de nieuwe Defender is natuurlijk lekker hoog. Steil omhoog, steil omlaag of door water, deze alleskunner kan praktisch alles moeiteloos aan. Hij kan door 90 centimeter diep water rijden. Er zijn twee varianten van de nieuwe Defender. De 90 (driedeurs) en 110 (vijfdeurs) zijn tot in het extreme getest. Liefst 1,2 miljoen testkilometers – op de weg en offroad – zijn er afgelegd. En dat bij temperaturen tussen +50 en -40 graden Celsius.

Ook erg handig: de bekleding kan tegen een stootje. Deze is namelijk van materiaal dat tegen vuil, vocht en vlekken kan. De bagageruimte kun je zelfs met een hogedrukreiniger afspuiten!

Avonturiers

Ben je een echte avonturier en wil je met jouw nieuwe Land Rover Defender de wilde natuur in? Dan heeft Land Rover iets heel speciaals ontwikkeld. Samen met Autohome is een heuse daktent gemaakt voor de nieuwe Defender 110 en is geschikt voor twee volwassenen. En dus kun je op het dak slapen van jouw eigen auto. De daktent is vlotjes op te zetten en van materialen vervaardigd die zich in de meest uitdagende klimaten bewezen hebben. Je moet immers natuurlijk wel warm en droog liggen. In de tent ligt een volwaardige luxe katoenen matras inclusief kussens. Er is ook LED-binnenverlichting. Wát een auto!

Meer informatie: www.landrover.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!