SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

“De meest veilige investering!”

GoldRepublic is de grootste online aanbieder van fysiek edelmetaal in de Benelux. Het aan de Herengracht in Amsterdam gevestigde bedrijf bedient inmiddels duizenden beleggers over de hele wereld. We spreken met directeur Nick Finson en edelmetaalspecialist Bart Brands over het investeren in edelmetalen en de wereld van goud en zilver.

“De meest veilige investering!”

Goud in handen

”Een gouden of zilveren beker, een gouden medaille of een zilveren schaal. Het is iets waar eigenlijk elke topsporter van droomt en voor gaat. Je gaat voor goud, elke dag weer. Iets waar wij we ons bij GoldRepublic bijzonder goed mee kunnen identificeren. Goud en zilver hebben wij namelijk elke dag ‘in handen’. GoldRepublic is de grootste online aanbieder van fysiek edelmetaal binnen de Benelux. We bedienen duizenden klanten wereldwijd en daar komen elke dag meer en meer klanten bij. Daar zitten vaak ook topsporters, en in het bijzonder, profvoetballers bij. Je merkt dat deze groep zich steeds meer bewust is van hun financiën en dat na jaren investeringen in hun talent vanuit voetbalclubs, er over eigen investeringen moet worden nagedacht. Want als voetballer ga je zo rond de dertig al met pensioen, wat nog een heel leven voor je laat. De meesten worden hierin gelukkig goed begeleid, maar er zijn er ook genoeg die hierin geen verstandige keuzes maken en in ‘foute projecten’ stappen om vervolgens hun geld – en daarmee pensioen – in rap tempo te zien verdampen. Goud en/of zilver is dan ook een veilige asset om aan je beleggingsportefeuille toe te voegen en moet je zien als een investering voor de lange termijn. Dus uitermate geschikt voor het opbouwen van je pensioen. “Sommigen kiezen ervoor om een groot bedrag in één keer te investeren. Hierbij moet je denken aan bedragen van meerdere duizenden tot een paar miljoen euro. Anderen vinden het prettig om over een langere periode wat kleinere bedragen te investeren. Dit varieert van een paar honderd, tot een paar duizend euro via ons maandelijkse spaarplan. Investeren is iets heel persoonlijks”, zegt Nick. Daarom spreken wij, Nick, Bart of iemand van het supportteam, nieuwe klanten ook altijd uitgebreid per telefoon of in persoon bij ons aan de Herengracht in Amsterdam. Om ze zo persoonlijk, eerlijk en transparant mogelijk te assisteren naar de keuze die het beste bij hun eigen situatie past.”

Thuis of in de kluis?

”Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om te gaan investeren in edelmetalen, reist natuurlijk de vraag: waar begin je? En wanneer je dan een behoorlijke investering doet, waar laat je dit dan? Hierin heb je verschillende mogelijkheden. Daarbij moet je denken aan de keuze om het thuis op te slaan of in één van onze onafhankelijke kluis locaties in Amsterdam, Zürich of Frankfurt. Deze laatste optie geniet bij de meeste mensen de voorkeur, omdat dan alles van A tot Z wordt geregeld. Denk daarbij aan beveiligde opslag, maar ook de verzekering. Iets waar wij volledig in ontzorgen en ook al jaren in zijn gespecialiseerd. Maar ook dit is een keuzeproces, welke volledig persoonlijk is en wij elke klant in begeleiden. We ontvangen namelijk elke nieuwe klant met de achterliggende gedachte dat we een jarenlange relatie met ze aangaan. En zo’n relatie heeft nou eenmaal tijd, liefde en aandacht nodig. Die houding mag je overigens van iedereen binnen ons bedrijf verwachten. Met de nadruk op ‘ons’, want we zijn een klein en hecht team en doen dit echt samen.’

Goudkoorts

”Sinds twee jaar ben ik, Bart, bezig om onze passie voor edelmetalen ook over te brengen naar een groter publiek. Zo maken en delen we bijvoorbeeld veel leerzame content in de vorm van video’s, podcasts en social media en hebben een drukbezocht YouTube kanaal met 20.000 actieve volgers. Via deze weg brengen we klanten, maar ook mensen daarbuiten, op de hoogte van het laatste nieuws over edelmetalen en macro economische vraagstukken -en analyses. We zien dat deze content veel mensen aan het denken zet en men vervolgens met veel enthousiasme een account opent bij GoldRepublic en dat is onwijs tof om te zien! We willen natuurlijk iedereen op een mooie manier kennis laten maken met het investeren in goud of zilver. Wij staan altijd open voor een persoonlijk belletje om je investeringswensen te bespreken en je officieel welkom te heten bij dit prachtige bedrijf!”

Meer weten over GoldRepublic? Check het op hun website!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.