SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

BMW duikt in de toekomst

Donderdag 4 juni lanceerde BMW haar nieuwste elektrische modellen, de Concept i4 en de Concept ix3. Life After Football was bij deze lancering en keek de ogen uit. Dit zijn namelijk 100% elektrische modellen van het Duitse automerk.

BMW staat in de startblokken voor een nieuw tijdperk, zo veel is duidelijk. De volledig elektrisch aangedreven Gran Coupé BMW Concept i4 en de Concept iX3 brengen elektrisch rijden dicht bij de kernwaarden van het merk BMW. De eerste modellen zullen pas in het najaar van 2020 geproduceerd worden, we zullen dus nog wat geduld moeten hebben. Naast modern, elegant en sportief, zullen Concept i4 en de Concept iX3 ruimte en functionaliteit bieden zonder enige emissie.

Productie

In de BMW-fabriek in München zal de i4 een verbrandingsmotor, plug-in hybrides en een volledige elektrische aandrijving krijgen. De BMW Group zal zo’n €200 miljoen moeten investeren in de fabriek, aangezien er apparatuur moet worden aangeschaft. Apparatuur dat een hoogvoltage-accu kan installeren en zij moeten bestaande productie-apparatuur aanpassen.

Gloednieuw logo

Puristen zijn het er misschien niet mee eens, maar wij vinden het nieuwe BMW-logo een heel vette aanpassing. Deze prijkt op de BMW Concept i4. Het nieuwe, driedimensionale en transparante logo past perfect bij het uiterlijk en het enorme glazen panoramadak. Dat laatste is ook echt een eyecatcher op de i4. Het is echter nog niet zeker op het panoramadak terugkomt in het definitieve productieontwerp in verband met de veiligheidseisen

Zoals we van BMW verwachten zijn de lijnen sportief én elegant. Vooral de voorkant van de Concept i4 springt echt in het oog. De prominente, iconische BMW-“niertjes” (de grille) legt brengt verleden en toekomst bij elkaar. Ondanks dat het model geen verbrandingsmotor meer heeft en dus niet gekoeld hoeft te worden, heeft de grille een nieuwe functie gekregen. De grille vervult nu vooral de rol van een soort intelligent paneel waarachter tal van sensoren verzorgen zitten.

Prestaties

Naast het uiterlijk kan de nieuwe Concept i4 ook goede cijfers weerleggen. Zo heeft de accu een actieradius van 600 kilometer en een maximumvermogen van 390 kW (530 pk). Met de accelereren zit het ook wel goed, want de i4 snelt van 0 naar 100 km/h in zo’n 4 seconden. Daarnaast haalt de geluidloze auto een topsnelheid van 200 km/h. We kunnen niet wachten. BMW: is het al 2021?

Lees hier in wat voor auto’s onze landgenoten rijden!

Volg al het nieuws op het gebied van voetbal, fashion en lifestyle op onze Facebook en Instagram!