SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rafael Leão, veel meer dan alleen voetballer

Rafael Leão is de belichaming van waar wij bij Life After Football van houden: de Portugees laat moeiteloos de grenzen vervagen tussen het prachtige spelletje, fashion en muziek. Leão is met zijn 22 jaar één van de meest veelbelovende spelers ter wereld. Een speler waar een enorme dreiging van uitgaat, een klassieke nachtmerrie voor een verdediging. Maar ook buiten het veld timmert de vleugelspeler hard aan de weg met meerdere samenwerkingen op fashiongebied met onder andere Prada, Off-White, adidas en Arte Antwerp. En Leão laat ook muzikaal van zich horen: in juni 2024 verschijnt zijn debuut album ‘Way 45’. Rafa is hard op weg één van de grootste voetballers van zijn generatie te worden. Zijn verhaal is vastgelegd in het recent uitgekomen boek ‘Smile’.

Smile: the life of Rafael Leão

Smile

Rafael Leão deelt zijn persoonlijke verhaal in het boek Smile, dat gemaakt is in samenwerking met NSS Sports en Piemme Edizioni. Van zijn relatie met zijn vader, zijn opkomst als voetballer, de kanttekeningen van de roem en de media, zijn passie voor muziek en mode tot aan prachtige anekdotes over de Scudetto, Ibrahimovic, Maldini en andere teamgenoten, alles komt aan de orde in het boek ‘Smile’.

Fenomeen

Leão is meer dan alleen voetballer en leidt een nieuw tijdperk in van spelers die laten zien hoe voetbal, muziek en stijl anno 2024 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Van model staan voor grote modemerken tot het uitbrengen van een album onder het platenlabel van Portugese vrienden van vroeger. Ondertussen speelt Leão week in, week uit, de pannen van het dak bij AC Milan. Mede dankzij een in bloedvorm verkerende Leão beleefde de Rossoneri vorig jaar een droomseizoen met de landstitel en de halve finale van de Champions League. Met zijn flair, dribbels en snelheid laat de Leão het legendarische San Siro elke week weer ontploffen. Rafael Leão is een fenomeen.

Het Italiaanse voetbal kent een rijke historie met glorieuze tijden van het nationale elftal, een groot aantal legendes als Gullit en Van Basten tot aan Ronaldinho en Maldini in de nationale competitie, prachtige stadions en klassieke tenues. Dit zijn de zeven meest iconische tenues uit de rijke geschiedenis van de Serie A.