SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Julian Alvarez: Standing Alone

Julian Alvarez is misschien niet de allergrootste blikvanger in het sterrenensemble van Manchester City met onder andere Erling Haaland en Kevin de Bruyne, maar de Argentijn is niet voor niks een vaste waarde in de ploeg van Pep Guardiola. Alvarez heeft niet alleen een enorme bijdrage geleverd in het historische seizoen van Manchester City waarin de Treble werd gewonnen, maar ook op het WK van 2022, waar de Argentijnen zich tot wereldkampioen kroonden. Over dit memorabele seizoen van Alvarez is een documentaire gemaakt genaamd ‘Julian Alvarez: Standing Alone’, die sinds kort te bekijken is bij City+.

Julian Alvarez Standing Alone

Ongekend succesvol

De documentaire start bij zijn jonge jaren in zijn geboorteplaats Calchin, waar de jonge Julian begint met voetballen bij de lokale voetbalclub Atletico Calchin. Dit is tevens de periode waar zijn bijnaam de Spin vandaan komt. Vervolgens komt zijn succesvolle periode bij de Argentijnse topclub River Plate aan bod, voordat hij in 2022 de overstap naar de Europese velden maakte. Deze transfer naar Manchester City resulteerde in het onvergetelijke seizoen waarin hij alle hoofdprijzen wist te winnen: het wereldkampioenschap voor zowel landen als voor clubs, de Champions League, de Premier League en FA Cup.

Familie en vrienden

In de documentaire komen hoofdrolspelers uit het leven van Alvarez aan het woord, waaronder ouders Mariana en Gustavo Alvarez, zijn vriendin Maria Emilia Ferrero, BBC Sport’s Zuid-Amerikaanse voetbalcorrespondent Tim Vickery, teamgenoten Rodrigo, Rico Lewis, Jack Grealish, Sergio Gomez en Manuel Akani, clublegende Paul Dickov, Big Steve, mede-Argentijnen Sergio Aguero en Pablo Zabaleta, en City’s Director of Football, Txiki Begiristain.

Eerder maakte het productieteam van de Citizens ook al bekend dat er een zesdelige documentaireserie kwam van het legendarische seizoen genaamd ‘Together: Treble Winners’.