SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Together: Treble Winners

De Treble. Een unieke prestatie, die slechts voor een heel select aantal clubs is weggelegd. Afgelopen seizoen kon Manchester City een Treble op hun naam schrijven: Pep Guardiola en zijn spelers wonnen in één seizoen de Engelse Premier League, FA Cup en Champions League. Zij voegden zich hiermee in een zeldzaam, eervol rijtje, slechts acht clubs gingen de Citizens voor: Celtic (1976), Ajax (1972), PSV (1988), Manchester United (1999), FC Barcelona (2009, 2015), Internazionale (2010) en Bayern München (2013, 2020). Voor trainer Pep Guardiola is het extra bijzonder: de Spanjaard is de enige trainer die dit kunststukje twee keer flikte (FC Barcelona 2009, Manchester City 2024). Manchester City kwam afgelopen week met heel tof nieuws: er komt een documentaireserie van het afgelopen seizoen. De voetbalfan krijgt op deze manier een heel uniek kijkje achter de schermen bij deze bijzondere prestatie.

Together Treble Winners

Documentaireserie 

De documentaire verschijnt onder de naam ‘Together: Treble Winners’ en is een zesdelige serie waarin de kijker van dichtbij het historische seizoen meemaakt. Van het begin met de komst van de Noorse doelpuntenmachine Erling Haaland en het voorseizoen in de Verenigde Staten, tot het eind met de laatste weken van de competitie en de Champions League-finale in Istanboel.

Waar is de documentaire van Manchester City te zien?

De meeslepende documentaireserie is vanaf dinsdag 2 april exclusief bij streamingsdienst Netflix te zien.

Wat is de Treble? 

In het voetbal verwijst de term “Treble” naar het winnen van de drie belangrijkste trofeeën of kampioenschappen in één seizoen door een enkel team. Deze drie trofeeën zijn de nationale competitie, nationale beker en de Champions League (voorheen Europacup I)

Married to the Game

Vorige week lichtten wij de documentaire ‘Married to the Game’ uit, een docu over het leven van een voetbalvrouw. In deze Prime Video serie worden vijf vrouwen en vriendinnen van Premier League-spelers, waaronder van Manchester City, op de voet gevolgd.