SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De 7 meest iconische voetbalshirts uit Zuid-Amerika

Een voetbalshirt is veel meer dan het kledingstuk dat spelers verplicht moeten dragen tijdens wedstrijden. Fans voelen zich verbonden met de shirts van hun eigen club en bij het zien van oude voetbalshirts denk je direct terug aan de goede, oude tijd. Je ziet die schitterende goal weer voor je of herinnert je hoe de aanvoerder van je elftal een prijs omhoog tilt. In deze rubriek lichten we wekelijks zeven iconische voetbalshirts voor je uit. Al kiezen wij deze shirts niet zelf. We krijgen hulp van RetrOriginalFootball. Deze week kozen zij zeven parels uit Zuid-Amerika.

Voetbalshirts Zuid-Amerika

Colo-Colo 1993-1994

De Chileense club Colo-Colo heeft één van de meest opvallende clublogo’s ter wereld. In de badge is Mapuche, de hoofdman van Colocolo, zichtbaar. Hij vocht in de Arauco-oorlog tegen het Spaanse rijk in de zeventiende –  en achttiende eeuw. In het seizoen 1993-1994 speelde de club in dit strakke adidas shirt. Hierbij valt onder andere op dat het adidas Originals logo in de mouwen is verwerkt. Uiteraard is ook de sponsor duidelijk te zien en wordt dit shirt afgemaakt met een nette kraag.

Fluminese 1987

Fluminese speelde in de tweede helft van de jaren ’80 in shirts van ‘Penalty’. Het merk was enorm populair in Brazilië en voorzag meerdere clubs van shirts. Het shirt van Fluminese uit 1987 springt er voor ons het meeste uit. Vooral de combinatie tussen groen en rood ziet er schitterend uit. Daarnaast heeft het shirt een erg klassieke uitstraling.

Boca Juniors 1993-1995

Ook Boca Juniors komt voor in dit rijtje. Het thuisshirt uit de seizoenen 1993-1995 is namelijk erg iconisch. In dit zeer strakke shirt van het locale merk Solan bereikte Boca Juniors de finale van de Supercopa Libertadores tegen landgenoot CA Independiente. Boca slaagde er echter niet in om de wedstrijd te winnen. Gelukkig voor de fans lukte dit wel in 2000. Boca heeft deze prijs al zes keer gewonnen.

Colo-Colo
Fluminese
Boca Juniors

Cruzeiro EC 1993-1995

We gaan door met een glanzend shirt van Cruzeiro uit het seizoen 1993-1995. Vooral het logo met vijf sterren is in onze ogen uniek. Al moet de sponsor Coca Cola ook genoemd worden. Dit was een sponsor die vaker voorkwam in deze tijd in Zuid-Amerika. En weet je wie in dit shirt heeft gespeeld? Niemand minder dan de Braziliaanse legende Ronaldo. In het seizoen 93-94 speelde hij 34 wedstrijden waarin hij 34 doelpunten maakte. Na dit geweldige seizoen vertrok hij naar PSV. De rest is geschiedenis.

River Plate 1996-1998

Eén van de grootste clubs van Zuid-Amerika, River Plate, speelde eind jaren ’90 in deze stijlvolle shirts van adidas. De club vierde deze seizoenen haar 28e en 29e landskampioenschap. Het logo van de club is op een bijzondere manier in het shirt verwerkt. Overigens heeft River Plate al sinds 1982 een partnerschap met het Duitse sportmerk adidas. Hopelijk blijven de twee elkaar nog lang trouw!

Cruzeiro EC
River Plate

O’Higgins 1994

O’Higgings is een Chileense club uit de stad Rancagua en is vernoemd naar de Chileense volksheld en vrijheidsstrijder Bernardo O’Higgins. Hun thuisshirt uit het seizoen 1994 hoort ongetwijfeld thuis in dit lijstje. De club behaalde in dit shirt de derde plek in de competitie. Daarnaast is het mogelijk dat het template je bekend voorkomt. Dit is namelijk gebasseerd op het template dat Ipswich gebruikte in 1988.

Vasco Da Gama 1993-1994

We sluiten af met het thuisshirt van Vasco Da Gama uit het seizoen 1993-1994. Het shirt straalt in het zwart en wordt afgemaakt met een witte, diagonale streep. Het is uitgebracht door het Braziliaanse sportmerk Finta en wat ons betreft is ook het logo bijzonder. Al kun je daar het best zelf over oordelen. Check het shirt hieronder!

Vasco Da Gama
Vasco Da Gama

Neem vooral zelf een kijkje op de website van RetrOriginalFootball voor de meest iconische voetbalshirts!

Vorige week keken we naar de zeven meest iconische voetbalshirts uit de Ligue 1. Check het nu!

Foto’s: ©RetrOriginalFootball