SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Becoming Champions

Het podium waar elke voetballer van droomt: het WK. Het is voor maar weinig voetballers weggelegd, laat staan om geschiedenis te schrijven en het WK te winnen. Het toernooi in Qatar nadert zijn ontknoping. Krijgen we een nieuwe winnaar met Marokko of Kroatië? Gaat Argentinië er voor de derde maal mee vandoor? Of weet Frankrijk zijn titel te prolongeren? Frankrijk en Argentinië wisten de felbegeerde trofee al twee keer eerder te winnen. In totaal wisten slechts acht landen het toernooi te winnen. In de Netflix serie ‘Becoming Champions’ wordt de kijker meegenomen in het verhaal van deze acht kampioenen. Met aandacht voor de grootste sterren, de persoonlijke verhalen, de bijzondere geschiedenis en een uniek kijkje achter de schermen.

Becoming Champions

Er is aandacht voor recente verhalen als die van Duitsland op het WK 2014: met de legendarische winnende goal van Götze in de verlenging tegen Argentinië, het toernooi van Spanje in Zuid-Afrika of die van vijfvoudig winnaar Brazilië, de historische overwinning van de Engelsen in 1966 en de eerste winnaar van het WK ooit: Uruguay in 1930 in eigen land.

In de serie komen spelers, stafleden en journalisten uit de respectieve landen aan het woord om over hun ervaring en kijk op het succes te spreken. Deze interviews worden afgewisseld met hoogtepunten uit het toernooi. Becoming Champions geeft de voetbalfan echt een uniek kijkje achter de schermen bij deze historische voetbalverhalen.

Benieuwd naar de ervaringen van Gregory van der Wiel en Aron Winter tijdens hun eindtoernooien? Bekijk het interview hier!

Zin in nog meer leuke WK-docu’s? Zes captains van nationale elftallen zijn gevolgd in hun ‘Road to Qatar’. Onder andere Luka Modric, Thiago Silva en Aubameyang werden door de FIFA wekenlang in beeld gebracht en met wisselend succes. Lees hier meer over deze fantastische documentaire.