SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Van der Wiel: ”Ik was nog niet zo ver in mijn carrière”

Elke speler droomt ervan: voor je land spelen op een Wereldkampioenschap. Het is een unieke kans en sommige spelers hebben nog nooit op een podium of voor een vergelijkbare entourage gespeeld. De laatste vier teams zijn nog twee wedstrijden verwijderd van de eindoverwinning en de geschiedenisboeken in te gaan van hun land. Dit kan grote druk met zich meebrengen. Wij vroegen Aron Winter en Gregory van der Wiel, met beiden meerdere eindtoernooien op hun naam, naar de druk en spanning die zij ervaarden tijdens de eindfase van het toernooi.

Van der Wiel: ''Ik was nog niet zo ver in mijn carrière''

Hoe ga je om met de druk tijdens de knock-outfase tijdens een WK?

Gregory van der Wiel: ”Ik denk dat iedereen gezonde spanning had voor de wedstrijd. Anders weet ik niet of alles wel goed met je gaat haha. Nee, maar iedereen heeft zijn eigen manier, zijn eigen niveau van spanning. Sommige jongens waren al super ervaren, die hebben al voor tachtig- of honderdduizend man gespeeld, die hebben al Champions League finales gespeeld. Wesley Sneijder had dat jaar alles al gewonnen, grote wedstrijden gespeeld op dat niveau. En voor mij, ik speelde nog bij Ajax. Ik was nog niet zo ver in mijn carrière dat ik zulke grote wedstrijden had gespeeld. Dus misschien dat het voor de één wat meer was dan voor een ander.”

Aron Winter: ”De spanning was voor mij alleen maar lekker. Hoe hoger de druk was, des te beter ik kon presteren. Dat heb ik eigenlijk altijd gehad tijdens mijn carrière en dat heb ik nu nog steeds. Maar ja, het ligt ook heel erg aan het moment. Soms heb je dat je geen goede wedstrijden speelt of dat je niet goed invalt, dan komt er van buitenaf of soms zelfs vanuit intern, wordt er meer druk op je gelegd. Van ‘hoe kan dat?’, ‘waar heeft het mee te maken?’, ‘hoe kan het dat je niet goed speelt?’. Het kan van alles zijn. Maar spanning is voor mij lekker.”

Benieuwd wat Gregory van der Wiel en Aron Winter het meest missen aan thuis tijdens het WK? Check het hier!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.