SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Beckham: “Een horloge is het eerste óf laatste wat ik aantrek”

Een fashionicoon word je niet zomaar. Dat vergt jaren van volgen van de laatste trends en specifieke merken eigen maken. David Beckham is zo’n icoon. Met de meest opmerkelijke haardrachten en gewaagde fashionitems wist hij de harten van voetballiefhebbers én fashionista’s voor zich te winnen. Hij is dan ook niet voor niets ambassadeur van het Zwitserse horlogemerk Tudor. “Je outfit is niet af zonder een horloge, dus dat is dan ook het eerste óf laatste wat je aantrekt”, aldus de Brit. Wij vroegen hem hoe deze passie is ontstaan en wat zijn all time favorite is!

David Beckham was in Nederland voor een geslaagd event van Tudor

Historie van de liefhebber

Zijn allereerste horloge kocht David Beckham op een moment dat hij het eigenlijk nooit had moeten kopen. Als jeugdspeler van Manchester United ontving hij zijn eerste paycheck. “Ik kocht een horloge, maar toen ik trots thuis kwam waren mijn ouders daar nogal boos over, omdat ik helemaal niet veel geld had. Kreeg ik eindelijk een aardig salaris, kocht ik direct een horloge”, vertelt Becks. De creatieve oud-middenvelder praat vol passie over zijn inspiratiebron: zijn opa. “Mijn grootvader had een paar horloges en één daarvan was een Rolex. Deze droeg hij altijd bij speciale gelegenheden als Kerstmis, nieuwjaar en verjaardagen van familieleden. Ik mocht er naar kijken, maar ik mocht onder geen bewind dat horloge mee naar buiten nemen. Later, toen ik dus mijn eerste salaris ontving, wist ik dus wat ik als eerste wilde kopen: een bijzonder horloge.”

De famous number 23 groeide op in Oost-Londen, niet de allerbeste buurt van de metropool. Op een dag liep hij trots door de duurdere straten van Londen en passeerde een winkel waar ze exclusieve horloges en geweldige vintage horloges verkochten. David vertelt over dat specifieke moment: “Ik ging die zaak binnen en bekeek de mooiste Rolex-horloges tot ik bij het allerlaatste horloge kwam. Deze wilde ik passen. Wat bleek, dit uurwerk was geen Rolex, maar het personeel vertelde me dat het een Tudor-horloge was. Ik kon het destijds helaas niet betalen, maar dat was de eerste keer dat ik met Tudor in aanraking kwam”. Tegenwoordig is het horloge een vast onderdeel van zijn outfit geworden. Of hij nu naar de sportschool gaat of dineren, een horloge zal ik altijd dragen. “Voor een schoolrun draag ik natuurlijk wel een iets sportiever model dan tijdens een formelere setting”, zegt Beckham.

David Beckham als ambassadeur voor Tudor

Beckham’s favorite

“Ondanks dat het iets meer wordt gezien als een sportief duikhorloge, is de Tudor Pelagos mijn all time favorite! Ik draag het model graag als de deur uit ga, het past namelijk overal bij. Ik ben 47 jaar en heb zonen die ook steeds meer feeling bij fashion krijgen. Het gevolg is dat zij dus nu mijn horloges beginnen te dragen. Dat betekent dus wel dat ze dezelfde smaak als ik hebben!”, vertelt David trots.

Zijn historie met Tudor heeft er toe geleid dat Becks in gesprek raakte met het merk. “In vijf jaar hebben we al meerdere bijzondere campagnes samen gevoerd en is de samenwerking fantastisch. Voor sommige producties stap ik echt buiten mijn comfort zone, maar ik zie dat we business met goede mensen bedrijven. Vooralsnog hebben we niet één meningsverschil gehad, dat laat zien hoe organisch de samenwerking is!”. Een van de meest opzienbarende campagnes was wel degene waar Beckham en Tudor gingen freediven. “Ik houd niet van de oceaan, vanwege de haaien. Enthousiast was ik dus niet direct toen ik hoorde dat we gingen freediven. Dobberen in een ondiepe zee vind ik heerlijk, maar dit was next level. Het was kort na de storm die Miami had getroffen en op die plek voeren we vrij ver de zee in, de golven waren ruw en zelfs de bemanningsleden werden zelfs behoorlijk ziek. Het was een hele uitdaging gezien ik totaal geen duiker ben, maar Morgan Bourc’his – wereldkampioen freediven en mede Tudor-ambassadeur – begeleiden ons uitstekend. Ik moest mijn adem minimaal anderhalve minuut inhouden, maar de laatste keer dat ik mijn adem langere tijd had ingehouden was dat 20 seconden lang met mijn kinderen in het zwembad. Na een korte training wist ik mijn adem drie (!) minuten in te houden en vond ik het super leuk om volledig uit mijn comfortzone te stappen.”, zegt de oud-middenvelder.

Het lievelingsmodel van David Beckham scoren? De Tudor Pelagos is direct te bestellen bij GASSAN Diamonds. Benader hen op www.gassan.com via de chat of het contactformulier. Ook kun je telefonisch of per mail een afspraak maken bij het Amsterdamse diamanten- en juwelenhuis.

Naast zijn passie voor horloges is David Beckham ook druk werkzaam als ondernemer. Zo is hij eigenaar van niet één, maar twee voetbalclubs. Samen met mede-investeerders én voormalig teamgenoten is hij bezig aan een opmars richting de Premier League met deze cultclub. Daarnaast leidt hij ook nog vol trots de club die hij afgelopen decennium heeft opgericht, Inter Miami FC. Hoe dat proces verliep lees je hier!