SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: The Class of ’92

The Class of 92

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Voetbaldocumentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Jong Oranje opent de deuren’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘The Class of ’92’.

Phil en Gary Neville, Paul Scholes, Nicky Butt, Ryan Giggs en David Beckham, de grote namen van Manchester United uit de jaren ’90. Deze legendarische voetballers vormden een hechte eenheid. Ze wisten vele prijzen te bemachtigen met The Red Devils. Na een lange periode zonder succes, won de rode kant van Manchester eindelijk in 1992 – na 26 jaar zonder prijs – de Premier League. Vanaf dit moment brak er een prachtig tijdperk aan waarin de jeugdige talenten van The Class of ’92 de show stalen. Met bravoure, frivoliteit en een goede mentaliteit bevlogen deze jongens de Premier League. Een decennia lang speelden de vrienden samen voor de Engelse grootmacht. Het contact bleef nadien enorm hecht, waarna de ‘klasgenoten’ in 2014 besloten om Salford City, een club uit een voorstad van Manchester, over te nemen. De jongens zijn tot de dag van vandaag nog steeds goede voetbalvrienden.

The Class of ’92

In de documentaire The Class of ’92 behandelen de filmmakers de periode van Manchester United ’s FA Youth Cup- overwinning in 1992 tot aan hun Champions League-triomf in 1999, waarmee de ‘klasgenoten’ en tevens hoofdrolspelers het Treble-winnende seizoen 1998-99 afsloten . De film snijdt het verhaal af met de sociale en culturele veranderingen die op dat moment in Groot-Brittannië plaatsvonden. De jeugdige talenten worden op de voet gevolgd gedurende deze film. Daarnaast komen ook ex-voetballers Zinedine Zidane en Eric Cantona aan het woord. De film is te bekijken op Prime Video. Voor liefhebbers van het Engelse topvoetbal is dit een échte aanrader!

Check hier het artikel ‘Jong Oranje opent de deuren’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.