SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Road to the MLS van Beckham’s Inter Miami CF

In 2007 bij de overstap van Real Madrid naar LA Galaxy bedwong David Beckham één voorwaarde. Hij liet in zijn contract opnemen dat hij na het uitdienen van zijn contract een MLS-club mocht inkopen tegen een hoge korting. Waar normaal 136 miljoen euro moet worden betaald om jezelf in te kopen, mocht Becks dat doen voor 25 miljoen euro. Vervolgens werd met Inter Miami CF zijn jongensdroom werkelijkheid.

In maart 2020 speelde Inter Miami CF haar eerste competitiewedstrijd uit haar geschiedenis. Het begon allemaal toen de legendarische middenvelder tekende bij Los Angeles Galaxy. Ruim vijf jaar nadat hij dit contract tekende en zijn contract had uitgediend bedwong hij de voorwaarde in zijn contract. Op 30 oktober 2013 maakte hij bekend dat hij een MLS-club wilde oprichten. De Amerikaanse competitiebaas Don Garber liet David Beckham, met uitzondering van New York, vrij in zijn keuze voor de stad waar hij de club wilde oprichten. Florida genoot de voorkeur, aangezien daar sinds 2001 geen MLS-club meer actief was. De keuze viel uiteindelijk op Miami. Dit lange termijn plan werd in werking gezet en David Beckham ging samen met de Engelse zakenman Simon Fuller aan de slag. Simon Fuller is een Engelse miljonair en was jarenlang de manager van de Beckham-familie in zijn tijd bij Manchester United.

 

Toelating

De MLS werkt anders dan de Europese competities. De MLS functioneert als eenheid, dat betekent dat clubs niet de spelers vastleggen, maar de MLS contracteert deze spelers. Daarnaast mag een club zich inkopen in de MLS wanneer zij de Amerikaanse voetbalbond het bepaalde bedrag betalen. Draaien zij slecht en voldoen ze niet aan de voorwaarden, dan kan de MLS er voor kiezen om hen uit de competitie te zetten. Er is ook geen promotie/degradatie systeem. Als je onderaan eindigt, moet je zorgen dat je selectie voor het volgende seizoen weer aan de eisen voldoet.  Als je goede spelers hebt aangetrokken uit de draft en middels transfersommen, kun je gewoon weer meedoen om het kampioenschap. Vandaar is er ook zelden twee jaar op rij dezelfde landskampioen binnen Amerika.

De 44-jarige Engelsman ging aan de slag en zetten een duidelijk plan op papier. In overeenstemming met de MLS zou de planning zijn dat zijn club in 2020 zou gaan toetreden tot de MLS, de Amerikaanse eredivisie. Op 29 januari 2018 kreeg Becks de goedkeuring dat zijn toekomstige club in 2020 zou mogen toetreden tot de MLS-competitie.

 

Miami Beckham United

David Beckham en Simon Fuller voegden Marcelo Claure toe aan de investeerdersgroep Miami Beckham United. De Boliviaanse Claure was al langer bezig om een voetbalclub in Miami op te richten. MLS-baas Don Garber stelde een voorwaarde aan de nieuwe club uit Miami, er moest een nieuw, hypermodern, multifunctioneel stadion gebouwd worden. In de tussentijd mocht er wel een eenvoudig stadion worden gebouwd op de plaats van het stadion van de Fort Lauderdale Strikers, het Lockhart Stadium. Dit stadion moest plaats bieden aan 18.000 toeschouwers en zou dus als uitvalsbasis gaan dienen tot zij in 2022 over gaan stappen naar het Miami Freedom Park.

 

Bestuur

Naast de investeerdersgroep had de toekomstige club een bestuur nodig dat capabel genoeg zou zijn om een MLS-club te runnen. Beckham ging op zoek en kwam uit bij de Cubaans-Amerikaanse gebroeders Jorge en José Mas en de Japanner Masayoshi Son. Laatstgenoemde is met een geschat vermogen van achttien miljard euro de op een na rijkste man van Japan.

Met Paul McDonough is er sinds de zomer van 2018 tevens een sportief directeur in dienst bij The Herons. McDonough was eerder in dezelfde functie werkzaam bij Atlanta United, dat twee jaar geleden zijn intrede deed in de MLS. Deze uitdaging zou dus een vergelijkbare uitdaging zijn voor de sportief directeur. Atlanta United leidde hij binnen twee jaar naar de MLS-titel en daarom zagen zij in McDonough de ideale sportief directeur.

 

Naamgeving

De Amerikaanse website BigSoccer lanceerde in 2016 een poll waarbij lezers hun favoriete clubnaam konden kiezen. Zo’n 26 procent van de stemmers koos Internacional Miami of Inter Miami boven opties als Athletic Miami, Athletic Club Miami en AC Miami. Club Internacional de Fútbol Miami , kortweg Inter Miami CF , werd op 5 september 2018 aangekondigd als de naam van de club. In april 2019 eiste de Italiaanse club Inter Milan handelsmerkrechten op voor het voorvoegsel ‘Inter’.

 

Shirt en logo release

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de naam, werd ook het logo onthuld. Het logo is ontworpen in art-deco stijl wat herinnert aan de vormgeving van de stad. In het midden van het logo staat twee grote, witte reigers met hun poten verwikkeld in elkaar die de letter ‘M’ vormen. Tussen de reigers is een zonsverduistering zichtbaar met zeven zonnestralen. Deze zeven zonnestralen staan symbool voor het nummer 7 wat David Beckham gedurende zijn Manchester United tijd droeg. De teamkleuren zijn zwart, roze en wit. Bovenaan het logo staan de Romeinse cijfers MMXX, wat staat voor 2020, het jaar waarin Inter Miami CF debuteert in de MLS.

Lang werd er gespeculeerd in wat voor tenue Inter Miami CF ging acteren. Waar al eerder in februari het uit-shirt was gelanceerd, onthulde Inter Miami CF ook vlak voor de eerste MLS-wedstrijd haar thuisshirt in samenwerking met Adidas.

Lees hier meer over in dit artikel.

 

Samenstelling selectie

Paul McDonough ging aan het werk en moest allereerst op zoek naar een geschikte hoofdcoach. Op 30 december 2019 werd de voormalige Uruguayaanse nationale teamspeler en CF Monterrey- manager Diego Alonso aangekondigd als de eerste hoofdtrainer van de club.

Vervolgens begon Inter Miami CF ook met het samenstellen van de spelersselectie. McDonough kreeg carte blanche om een sterke selectie samen te stellen. Alle MLS-teams mogen drie designated players aan de selectie toevoegen. Dat zijn spelers die meer verdienen dan het salarisplafond. Een van die spelers werd de Argentijnse buitenspeler Matías Pellegrini, die werd overgenomen van het Argentijnse Estudiantes. Daarnaast kreeg Inter Miami CF als nieuwkomer in de MLS voorrang op de zogenaamde SuperDraft. Hieronder vind je een overzicht van welke speler op welke manier is aangetrokken:

Super Draft:

Ben Sweat (New York City FC)
Alvas Powell (FC Cincinnati)
Lee Nguyen (Los Angeles FC)
Luis Argudo (Columbus Crew)
Bryan Meredith (Seattle Sounders)

Transfersommen:

Julián Carranza (overgenomen van Banfield)
Jay Chapman (overgenomen van Toronto FC)
Grant Lillard (overgenomen van Chicago Fire)
George Acosta (overgenomen van Austin Bold)
David Norman Jr. (overgenomen van Vancouver Whitecaps)
Christian Makoun (overgenomen van Zamora)
Víctor Ulloa (overgenomen van FC Cincinnati)
Román Torres (overgenomen van Seattle Sounders)
Lewis Morgan (overgenomen van Celtic FC)
Jerome Kiesewetter (transfervrij overgenomen van El Paso)

Met deze 15 spelers startte Inter Miami de voorbereiding. De fans van de club uit de staat Florida moesten voor nieuwe spelers wachten op het openen van de Europese transfermarkt. Net voor aanvang van de competitie completeerde McDonough de selectie met het aantrekken van gerenommeerde namen binnen de MLS zoals:
Rodolfo Pizzaro (designated player)
Juan Agudelo
Luis Robles
Nicolàs Figal
A.J. DeLaGarza.

Daarnaast werd de selectie aangevuld met jong, Amerikaans talent zoals:
Dylan Nealis
Robbie Robinson
Wil Trapp
Andrës Reyes.

Achter de schermen is Paul McDonough bezig met een derde designated player met een grote naam. De voorkeur gaat naar een Europese topspeler om de mensen naar het stadion te krijgen en de club naar de top van de MLS te brengen. In het verleden zijn namen genoemd als Antoine Griezmann, Gareth Bale, Luis Suárez, Luka Modric en zelfs Lionel Messi

 

Fanclubs

Nog voordat de club haar eerste competitiewedstrijd had gespeeld, had de club al een aardige fanbase. Doordat Miami een hoge concentratie Spaanstalige inwoners bevat, merk je het temperament in de stad. De fans zijn fanatiek en daarom werden er als snel drie supportersgroepen geïntroduceerd. Zo konden zij hun liefde voor Inter Miami CF uiten. The Siege, Southern Legion en Vice City 1896 zorgen al voor sfeeracties tijdens de trainingen voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd. Zij konden niet wachtten op de allereerste wedstrijd van hun club.

 

MLS-debuut

Op 1 maart startte het MLS-seizoen en speelde Inter Miami CF haar eerste wedstrijd in de clubhistorie toevallig tegen Beckham’s oude club LA Galaxy. De wedstrijd ging met 1-0 verloren, maar het team van coach Diego Alonso liet zien dat ze klaar waren voor de MLS. Een week later traden zij aan tegen DC United en de wedstrijd was nog geen twee minuten bezig of Inter Miami CF kwam op voorsprong via designated player Rudolfo Pizarro. Helaas verloor Inter Miami CF de wedstrijd met 2-1 na een rode kaart voor Torres. De club blijft bouwen aan een mooie toekomst en met de passie van David Beckham en zijn omgeving zal dit ongetwijfeld goed komen.

 

Meer over David Beckham? Bekijk hier de onthulling van zijn unieke, nieuwe tudor

Check hier ook de volledige website van Inter Miami CF

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gebied van voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.