SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Diesel gaat strijd aan met coronavirus

De crisis rond het coronavirus blijft maar aanhouden en ook grote modemerken zoals Diesel willen hun steentje bijdragen. Zo doneert de OTB-groep 10% van de online verkoop naar het goede doel om het coronavirus te gaan bestrijden. OTB is het moederbedrijf van modemerken als Diesel, Viktor&Rolf, Maison Margiela.

De gehele maand april staat OTB in het teken van geld ophalen voor het virus. Bij aankoop op de webshops van Diesel, Maison Margiela en Marni wordt 10% van het totale bedrag geschonken aan de Stichting OTB. Met deze stichting zetten zij zich in voor het aanschaffen en distribueren van beschermkits voor het medisch personeel.

 

Acties

De OTB Foundation voerde al acties uit sinds hun vorige fundraising. Zo schonken zij persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) aan ziekenhuisfaciliteiten in heel Italië. Daarnaast schonken zij ook PBM’s aan de faciliteiten voor de opvang van ouderen. Grotendeels voor de zorgverleners daar, maar ook voor de veiligheid van de gasten.

Een van de acties was ook dat zij technologische apparatuur aanschaften om de verspreiding van het virus te voorkomen. Ook ondersteunden zij bij de verbouwing van ziekenhuisafdelingen en afdelingen voor de opvang van positief geteste patiënten van het coronavirus.

Stichting

Sinds 2008 zet de OTB Foundation zich in voor het ondersteunen van mensen en gebieden in moeilijke situaties. Alle acties die zij uitvoeren worden gedaan vanuit een duurzaam en sociaal oogpunt. In de afgelopen twaalf jaar heeft de stichting ingegrepen in verschillende noodsituaties. Bijvoorbeeld voor gebieden en bevolkingsgroepen die zwaar zijn getroffen tijdens grote natuurrampen.

#bravesolidarity

Een van de belangrijkste initiatieven is de ondertekening van een nationale overeenkomst. Deze overeenkomst met Confindustria Moda en Federmanager is gesloten om het “BRAVE OTB – Solidariteitsfonds” op te richten. Volgens deze overeenkomst zullen alle Italiaanse OTB-leidinggevenden minimaal 5 van hun contractueel betaalde verlofdagen doneren. De economische waarde van de gedoneerde dagen verdelen zij onder werknemers met een lager inkomen van de groep die inactief en in nood zijn vanwege COVID-19.

Op de hoogte blijven van al het nieuws op gebied van fashion, voetbal en lifestyle? Check dan onze Facebook en Instagram.

Lees hier ook meer over de collab tussen Diesel en Coca-Cola!