SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: De Bouw Van ’s Werelds Grootste Stadion

DOCU DAY: De Bouw Van 's Werelds Grootste Stadion

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- en lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘How Football Match-fixing Works’ over de duistere wereld van voetbalwedstrijdvervalsing. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘De Bouw Van ’s Werelds Grootste Stadion’. Laat het weekend maar beginnen!

Anfield, Camp Nou en La Bombonera, we krijgen allemaal een warm gevoel als we aan deze voetbaltempels denken. Of het nu gaat om het wonderschone ‘You’ll Never Walk Alone’, het Tiki-Taka van FC Barcelona of de prachtige architectuur in Buenos Aires, deze stadions laten ons hart sneller kloppen. Deze klassieke stadions gaan al verschillende generaties mee. Door de jaren heen zijn er ook prachtige, innovatie stadions gebouwd over de hele wereld. De bouw van deze stadions kan oplopen tot in de miljarden euro’s. In 2016 werd de thuishaven van NFL-teams Los Angeles Rams en Los Angeles Chargers gebouwd. Een bijbehorende documentaire mocht uiteraard niet ontbreken voor het SoFi Stadium. ‘De Bouw Van ’s Werelds Grootste Stadion’ geeft in één zin aan hoe groot de invloed van dit hypermoderne stadion is!

De Bouw Van ’s Werelds Grootste Stadion

In de documentaire over het SoFi Stadium in de Amerikaanse stad Los Angeles word je meegenomen in de bouw van het grootste stadion ter wereld. De kosten van dit project bedragen meer dan 2,5 miljard dollar. Eenmaal voltooid, zal het de duurste sportlocatie ter wereld zijn. Het hypermoderne stadion biedt plaats aan 70.240 toeschouwers voor de meeste evenementen, met de mogelijkheid om uit te breiden met 30.000 extra stoelen voor grotere evenementen. Het stadion zal dus niet enkel beschikbaar gesteld worden voor de NFL-wedstrijden van Los Angeles Rams en Los Angeles Chargers, maar ook voor de Super Bowl, het WK-voetbal 2026 en de Olympische Zomerspelen van 2028. Met het oog op de grote sportevenementen zullen we ongetwijfeld gaan genieten van het SoFi Stadium. De documentaire ‘De Bouw Van ’s Werelds Grootste Stadion’ is te bewonderen op Videoland!

Check hier het artikel over de documentaire ‘How Football Match-fixing Works’.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.