SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: How Football Match-fixing Works

How Football Match-fixing Works

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- en lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Inside the world’s most dangerous football league’ over de Indonesische voetbalhooligans. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘How Football Match-fixing Works’. Laat het weekend maar beginnen!

Matchfixing is een van de treurigste zaken binnen de voetballerij. De KNVB wil zich dan ook zo veel mogelijk distantiëren van dergelijke zaken. Echter kregen we ook in Nederland te maken met matchfixing-schandalen. In 2016 stelde de KNVB voor de eerste keer vast dat er treurig genoeg sprake was van een matchfixing-schandaal. Uit onderzoek blijkt dat Ibrahim Kargbo, ex-voetballer van Willem II, een afspraak maakte met matchfixer Wilson Raj Perumal over verlies van Willem II in de wedstrijd tegen FC Utrecht op 9 augustus 2009. Dit was destijds een harde klap voor het Nederlandse voetbal. Ook zijn er afgelopen seizoen weer een aantal Eredivisiespelers in verband gebracht met vermeende schandalen. Uit onderzoek zal moeten blijken in hoeverre er sprake is van betrokkenheid bij matchfixing. In de documentaire ‘How Football Match-fixing Works’ neemt Foul Play je mee in de corrupte voetbalwereld!

How Football Match-fixing Works

‘How Football Match-fixing Works’ geeft je een uniek kijkje in de duistere wereld van voetbalwedstrijdvervalsing in Azië. Hier spannen overheidsfunctionarissen en clubeigenaren samen om ervoor te zorgen dat de uitkomst van de wedstrijd al vaststaat voordat het fluitsignaal klinkt. In de documentaire volg je het verhaal van de Engelse voetbalcoach Simon McMenemy. Hij moet een Indonesisch team redden, nadat hij erg succesvol was met het nationale team van de Filippijnen. Al snel komt hij erachter dat er iets niet pluis is. Een geraffineerd netwerk van wedstrijdmanipulatoren heeft namelijk een ijzeren greep op het spel, spelers met lage salarissen zijn kwetsbaar voor steekpenningen en coaches die met kritische vragen komen, kunnen door de eigenaars van het team worden verwijderd. Terwijl Simons frustratie groeit, wordt duidelijk dat de corruptie die het Indonesische voetbal verstikt, dezelfde corruptie is als die de regio op alle gebieden belemmert. Bekijk de documentaire hier!

Check hier het artikel over de documentaire ‘Inside the world’s most dangerous football league’.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.