SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wie wordt de revelatie van het Eredivisieseizoen 2021/2022?

Eredivisie 2021/22

We staan aan de vooravond van het Eredivisieseizoen 2021/2022. Daar waar Ajax haar titel graag wil prolongeren, gaat PSV alles uit de kast halen om de Amsterdammers van de troon stoten. Met drie promovendi belooft het onderin ook bloedstollend spannend te worden. Welke spelers gaan hun stempel drukken op de Eredivisie? En welke ploegen gaan dit seizoen stunten? Wij maken de balans op.

Afgelopen week werd het nieuwe seizoen traditiegetrouw afgetrapt met de Johan Cruijff Schaal. PSV wist Ajax direct pijn te doen door met 0-4 te winnen in de Johan Cruijff Arena. Met deze overwinning gaven de Eindhovenaren een signaal af dat het absoluut nog geen uitgemaakte zaak is dat Ajax de landstitel dit seizoen weet te prolongeren. De selectie van PSV heeft het geloof in de titelaspiraties van de club weer helemaal terug en de ‘Superboeren’ gaan het seizoen vol vertrouwen tegemoet. Alle ogen zijn op deze twee ploegen gericht, maar wij zijn ook benieuwd naar de overige selecties. Wij hebben de 18 Eredivisie ploegen onder de loep genomen en voorzien jou van de belangrijkste feitjes!

Inkomsten en uitgaven

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen vinden er altijd opvallende transfers plaats in de Eredivisie. Jaarlijks moeten we afscheid nemen van een aantal sterren. Dit jaar hebben Donyell Malen, Calvin Stengs en Myron Boadu de Nederlandse competitie verlaten voor een buitenlands avontuur. Dit Nederlandse trio heeft PSV en AZ weer een hoop miljoenen opgeleverd. Met deze miljoenen heeft John de Jong Marco van Ginkel en Davy Pröpper teruggehaald naar Eindhoven. Ook heeft PSV de ervaren André Ramalho, Phillipp Mwene en Joël Drommel gehaald. De bekendste aanwinst van AZ is Vangelis Pavlidis, de Griekse spits die vorig seizoen uitkwam voor Willem II.

De meest opvallende transfer van het jaar staat op naam van Ajax. De Amsterdammers wisten Steven Berghuis namelijk voor een koopje los te rukken bij rivaal Feyenoord. Om dit verlies op te vangen heeft Frank Arnesen Alireza Jahanbakhsh naar Rotterdam gehaald. Daarnaast heeft Feyenoord zich ook versterkt met Guus Til, Marcus Pedersen en Gernot Trauner. Enkele andere opvallende transfers zijn afkomstig uit Enschede. FC Twente heeft namelijk grootse plannen en daarom heeft de club onder anderen Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap naar De Grolsch Veste gehaald. Volgens ons zijn dit zeker versterkingen voor de Eredivisie.

Team to watch

Mede door haar aanwinsten verwachten wij dat FC Twente dit seizoen hoge ogen kan gaan gooien. De club heeft een ervaren trainer met Ron Jans, een sterk strijdplan en een trouwe achterban. Aangezien de clubs dit seizoen weer toeschouwers mogen ontvangen, kan laatstgenoemde een grote factor gaan spelen in de resultaten van de ploeg uit Enschede. De supporters snakken naar een goed seizoen en hopen de oude, succesvolle tijden weer te kunnen herbeleven. De nieuwe aanwinsten van Ron Jans zullen er in ieder geval alles aan gaan doen om voor veel vreugde op de tribunes te zorgen!

Players to watch

Ook kijken we natuurlijk uit naar de spelers die dit seizoen tot bloei komen en hun team op sleeptouw nemen. In de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen hebben we al kunnen zien dat Noni Madueke aardig op dreef was. Wij zijn ervan overtuigd dat de 19-jarige Engelsman dit seizoen zal doorbreken als volwaardig speler van PSV. Daarnaast verwachten wij ook dat Ryan Gravenberch zich dit seizoen in de kijker zal gaan spelen bij de Europese topploegen. Hij heeft inmiddels een EK achter zijn naam en is zelf erg ambitieus. Ten slotte moeten we Filip Stevanovic – de nieuwe aanwinst van SC Heerenveen – ook in de gaten houden. De 18-jarige huurling van Manchester City heeft namelijk nu al een waarde van 6,5 miljoen euro. De Servische aanvaller zal voornamelijk op de linkerflank zijn kunsten vertonen in de Eredivisie. Houd hem in de gaten!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.