SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Modeontwerpster geeft jouw voetbalshirts nieuw leven

De letterlijke vertaling van Versatile Forever is: veelzijdig voor altijd. En dat is het. We hebben allemaal wel eens een zak kleding in de container gegooid om er iemand anders blij mee te maken. Eén van die mensen die je er blij mee maakt is Inez Naomi Correa Alves. Zij vist de voetbalshirts uit de container en maakt er de mooiste modecreaties van! Deze wil je toch hebben!

Versatile Forever lanceert zijn nieuwe SS'23-collectie:

Al langer zag Inez Naomi in dat in het Westen grote textiel-overschotten waren. Dat deed haar in 2020 besluiten om dit probleem zelf aan te gaan pakken en juist met deze overschotten aan de slag te gaan, oftewel upcylen. Ze besloot om haar passie voor upcyclen en sustainabilty samen te brengen met haar andere passie, namelijk voetbal. Voetbal is de meest universele sport en werkt enorm verbindend, een prachtig middel om te koppelen aan fashion. Haar passie ‘upcyclen’ zien velen toch nog als een geitenwollensokken-toestand. Ze koopt de items op bij de sorteerbedrijven die de kledingcontainers legen. Deze sorteerbedrijven selecteren de producten op verschillende gradaties als kledingsoort en kwaliteit. Het doel van Versatile Forever is om zo veel mogelijk materiaal hiervan te gebruiken, in plaats van dat het naar het buitenland wordt verscheept. Dit transport brengt namelijk veel kosten met zich mee en schopt ook tegen de milieubelangen. De ideale oplossing is dus om het lekker in eigen land te houden en ermee aan de slag te gaan.

Self-made woman

Zodra Inez Naomi de voetbalshirts, -sjaals en alle anderen textielsoorten met voetbalprint heeft aangeschaft gaat ze aan de slag in haar atelier. Hier maakt ze de unieke samples en one-of-a-kind creaties. Het knippen en naaien zorgen uiteindelijk voor de meest bijzondere ontwerpen die iedere voetballiefhebber het liefst in zijn of haar kast wil hebben. Producties die op grotere schaal gemaakt worden geeft ze wel uit handen. Hiervoor maakt ze gebruik van deathstock. Dat zijn kledingstukken die ergens op voorraad liggen en eigenlijk niet meer gebruikt worden. Ook van deze items maakt hxet kledingmerk de meest prachtige stukken.

Inez Naomi van Versatile Forever
De prachtige details van de one-of-a-kind creaties
Versatile Forever maakt naast de one-of-a-lind creaties ook samples en producties op grotere schaal

Haar eigen voetbalcarrière was helaas geen doorslaand succes, maar wat zijn wij blij dat ze mode-industrie besloot te bestormen. Vandaag de dag zien we natuurlijk ook steeds meer voetbalitems gedragen worden als fashion statements of gewoon simpelweg om je outfit af te stylen. Daarnaast zijn ook vele van haar persoonlijke herinneringen gekoppeld aan voetbal. Als Rotterdamse is ze enorm trots op haar voorgaande samenwerking met Feyenoord. “Ik zou toch ook heel graag nog met Brazilië en FC Barcelona willen samenwerken. Brazilië is het thuisland van mijn vader, en Barça heeft op esthetisch niveau gewoon een hele mooie kleursamenstelling.”, geeft Inez Naomi aan.

De trots van de zijlijn

Met trots presenteerde Versatile Forever gisteren, 7 april, zijn nieuwste SS’23-collectie “On the Sideline”. Als basis is gebruik gemaakt van de meningen en ongevraagde adviezen van alle ouders, vrienden en volkomen onbekenden langs de zijlijn van je voetbalwedstrijd. Deze collectie moedigt je juist aan om jouw plezier in het spel van het leven te re-claimen! Naast de upcycled voetbalshirts heeft Inez Naomi deze keer ook gebruikt gemaakt van materialen als handdoeken en kanten gordijnen. De collectie bestaat uit prachtige oversized T-shirts en fabuleuze jurkjes tot dubbelzijdig draagbare bodysuits en een Sexy Soccer Thang-broekje.

Wil jij nu tijdens de huldiging van jouw club of bij de volgende wedstrijd volledig in stijl verschijnen? Scoor dan je item uit de gloednieuwe SS’23 “On The Sideline”-collectie op www.versatileforever.com of ga naar de ABCND-store in Amsterdam of de Bijenkorf in Utrecht.

SS'23-collectie is vanaf nu verkrijgbaar
Topitems uit de SS'23
In het verleden was er een samenwerking met Feyenoord
Op de set van de SS'23 shootdagen
Naast grote producties maakt Versatile Forever ook kleine one-of-a-kind items