SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Mooiste voetbal logo’s

Voetbal logo’s bepalen de uitstraling van de club. Het uiterlijk vertoon van een voetbalclub zegt veel over waar de club voor staat. De kernwaarden komen op een prachtige manier tot uiting in een embleem. Soms heel erg eenvoudig, maar vaak met een achterliggende gedachte. We kennen een aantal hele mooie, indrukwekkende verschijningen. Daarom hebben wij besloten om een Top 5 te maken van de mooiste voetbal logo’s. 

5. Guangzhou Evergrande

We beginnen de Top 5: mooiste voetbal logo’s met een wel heel bijzondere. Hiervoor reizen we af naar Guangzhou, China. Het embleem van Guangzhou Evergrande is namelijk prachtig. In 1954 werd de Chinese voetbalclub opgericht. Met de rood-witte clubkleuren straalt Evergrande kracht uit. Het logo bevat een bal met vlammen die overloopt in een rode tijger. De gele achterkant complementeert de rode iconen. Met de slogan Be The Best Forever heeft de club een duidelijk doel voor ogen.Top 5: Guangzhou Evergrande

4. Japan

We blijven in Azië, maar maken een uitstapje naar Japan. De nationale voetbalploeg van Japan heeft namelijk een gruwelijk logo. Samurai Blue speelt sinds het seizoen 2018/2019 met dit embleem. De Japanse voetbalbond koos voor dit logo om hun visuele identiteit te versterken. De elementen zijn gelijk aan het oude logo, maar dan verwerkt in een nieuw jasje. De iconische vogel met een bal in haar klauw is op een strakke, moderne manier verwerkt in het nieuwe embleem. Daarnaast zijn de rood-witte kleuren van de vlag van Japan verwerkt op de achtergrond. De gouden rand maakt dit logo compleet, waardoor dit embleem een plek verdient in deze Top 5.

Top 5: Japan3. SM Caen

Voor nummer drie moeten we in Frankrijk zijn. Het embleem van SM Caen trekt namelijk onze aandacht. De Normandische voetbalclub werd opgericht in 1913. Sinds 2016 speelt SM Caen met dit logo. Wat dit logo zo mooi maakt zijn de kleurencombinatie en het strakke design. Zo wordt de identiteit van de club prachtig in beeld gebracht door middel van de Viking, strak en duidelijk. De clubkleuren zijn terug te vinden in de achtergrond van dit logo. Evenals bij het embleem van Japan, maken de gouden details dit logo helemaal af. 

Top 5: SC Caen

2. Elche CF

Ten zuiden van Frankrijk, in Spanje, vinden we ook een indrukwekkend logo op de voetbalvelden. Afgelopen jaar promoveerde Elche CF naar La Liga, waardoor dit embleem wekelijks te bewonderen is in een van de beste competities ter wereld. De club is opgericht in 1923. Door de jaren heen is het logo in stand gebleven, er zijn enkel wat aanpassingen doorgevoerd. Wat dit logo zo mooi maakt zijn de vorm, de kleuren en de iconen. De prachtige vorm wordt ondersteund door een gouden kleur. De iconen hebben exact dezelfde kleur als de randen en de blauwe, rode en groene kleur geven het embleem een frisse uitstraling.Top 5: Elche CF

1. Colo-Colo

Het mooiste voebal logo is van Colo-Colo. De Chileense voetbalclub is gevestigd in Santiago en heeft de rijkste historie binnen het Chileense clubvoetbal. Het embleem van Colo-Colo straalt kracht uit, dat maakt het logo zo mooi. Het logo is eenvoudig, maar straalt toch ook diepgang uit. De indiaan heeft een strenge blik en laat zien dat hij klaar is om de strijd aan te gaan. De unieke vorm zorgt voor extra power en de rode balk met het eenvoudige lettertype zorgt voor structuur en rust. Het prachtige embleem maakt je nieuwsgierig naar de club, daarom verdient dit logo de eerste plek in de Top 5: mooiste voetbal logo’s.

Top 5: Colo-Colo

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.