SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 3: Roberto Carlos

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de derde maand van 2021 wordt rugnummer 3 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Roberto Carlos da Silva Rocha, beter bekend als Roberto Carlos, is geboren op 10 april 1973 in São Paulo. De Braziliaanse verdediger behoort tot de beste linksbacks aller tijden. Hij staat bekend om zijn krachtige schot, gewaardeerde techniek en hoge sprintsnelheid. Carlos begon zijn carrière in zijn vaderland bij Palmeiras. Het ongekende voetbaltalent van de Braziliaan werd al snel opgemerkt door Ajax. Uiteindelijk besloot de Nederlandse topclub een andere verdediger te contracteren, waardoor de offensieve Braziliaanse back naar de Serie A verkaste. Na een succesvol seizoen bij Inter Milan, kreeg Carlos een contract van de Koninklijke onder zijn neus geschoven, dat hij onmogelijk kon weigeren. Hij beleefde een prachtige periode bij Real Madrid. In elf seizoenen wist de 47-jarige Braziliaan driemaal de cup met de grote oren te winnen. Daarom mag Roberto Carlos niet ontbreken in de lijst met legendarische spelers die rugnummer 3 droegen.

Rugnummer 3: Roberto Carlos

Bananenbal

Naast de prachtige periode in Madrid, maakte Roberto Carlos ook furore bij het Braziliaans voetbalelftal. Zijn meest memorabele moment bij de Goddelijke Kanaries was ongetwijfeld de vrije trap tegen Frankrijk in 1997. In de twintigste minuut verdienen de Brazilianen een vrije trap. De specialist bij uitstek legt aan. Hij draait de bal zorgvuldig en zorgt ervoor dat hij tegen het ventiel aan trapt. De bal lijkt ver naast het doel te belanden, maar dan verandert hij van richting en verdwijnt alsnog in het doel. Het resultaat: een prachtige vrije trap die in de rechterhoek ploft. De legendarische bananenbal zorgde voor veel enthousiasme op de tribunes en behoort tot een van de meest memorabele voetbalmomenten aller tijden.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.