SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 2: Iván Córdoba

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de tweede maand van 2021 wordt rugnummer 2 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Iván Ramiro Córdoba Sepúlveda is een van de vele legendes die Inter Milan heeft gekend. De Colombiaanse verdediger groeide op in Meddelín. De bal was zijn grootste vriend, zijn steun en toeverlaat. Iván Córdoba voetbalde het liefst de hele dag door met zijn vrienden op straat, tot ’s avonds laat. In 1994 komt zijn droom in vervulling, in dit jaar tekent hij namelijk een profcontract bij het Colombiaanse Deportivo Rionegro. Córdoba groeide uit tot een betrouwbare, harde verdediger die altijd zijn mannetje stond. In binnen- en buitenland werd hij geprezen om zijn speelstijl. Een prachtige carrière bij Internazionale en het Colombiaans voetbalelftal heeft ons doen besluiten dat de Colombiaanse verdediger niet mocht ontbreken in het illuster rijtje van voetballers die rugnummer 2 droegen.

Inter Milan-legende

Córdoba beleefde mooie avonturen in zijn thuisland bij Deportivo Rionegro en Atlético National. Vanwege zijn voetballende ambities besloot hij toch zijn carrière te vervolgen in Europa. Ondanks de interesse van Real Madrid,  verkaste de Colombiaanse rechtsback in januari 2000 op 23-jarige leeftijd naar Internationale. Hij groeide hier uit tot een ware cultheld. In de twaalf jaar dat de Colombiaanse verdediger onder contract stond bij de Nerazzurri, zijn er veel Inter-shirtjes verkocht met rugnummer 2. In deze jaren kwam hij tot 324 wedstrijden, waarin hij vijftien keer het net wist te vinden. Córdoba heeft de prijzenkast van Inter Milan aardig gevuld door het winnen van vijf landstitels, vier Italiaanse bekers, de Champions League en het WK voor clubteams.

Javier Zanetti

Córdoba heeft naast zijn successen op het veld, ook een goede vriendschap overgehouden aan zijn periode in Milaan. Hij raakte bevriend met clubicoon Javier Zanetti. Binnen en buiten het veld wisten ze elkaar goed te vinden. Het verdedigende duo was gruwelijk, mede omdat ze voor elkaar door het vuur gingen. De Colombiaanse verdediger ondersteunde de voetballende kwaliteiten van de Argentijn met zijn harde spel. Samen hebben ze de club naar grote hoogte gebracht. Het Zuid-Amerikaanse duo koestert deze successen en goede vriendschap.

Iván Córdoba & Javier Zanetti

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.