SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 10: Wesley Sneijder

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de tiende maand van 2021 wordt rugnummer 10 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. Deze editie staat in het teken van Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder de legendarische nummer 10

Het is deze week de beurt aan Wesley Sneijder. De Nederlandse nummer 10 heeft een mooie carrière achter rug bij de grootste clubs van de wereld, met onder andere Ajax en Internationale. Met een hoop bijzondere momenten, zoals zijn schitterende kopbal in de WK campagne van 2010 in combinatie met het historische commentaar van Jack van Gelder. “Hij is tweeëntwintig centimeter groot, maar hij kopt ‘m er in!” 2010 was overigens het beste jaar voor de aanvallende middenvelder, waarin hij de Champions League zou winnen en de finale van het WK zou spelen.

Wesley Sniper

Wesley Sneijder is geboren en getogen in de Domstad, Utrecht. In 2003 speelde Wesley zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax, de club waar hij de gehele jeugdopleiding had doorlopen. Na vijf seizoen in de hoofdstad en het winnen van verschillende prijzen verkaste de middenvelder naar een andere hoofdstad, Madrid. Bij Real Madrid speelde hij samen met echte sterren, zoals Guti, Sergio Ramos, Raúl en Robinho. Na twee jaar in Spanje drong het bestuur aan om Sneijder te verkopen, omdat de club veel aankopen wou doen die transferperiode.

Internationale meldde zich voor de aanvallende middenvelder en ontving hem met open armen. In Italië won de Utrechter, in zijn eerste seizoen bij de club, De Copa Italia, de Champions League en FIFA Club World Cup.

In het Oranje van Bert van Marwijk was Sneijder ook cruciaal en mede door de nummer 10 van het Nederlands elftal bereikte Nederland de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Dat jaar was er veel onvrede over de Ballon d’or vanuit Nederlands perspectief, want Sneijder was ‘overduidelijk’ topkandidaat nummer één om de prestigieuze prijs te gaan winnen. Sneijder vertrok in 2013 naar Turkije waar hij uitkwam voor Galatasaray en na nog een avontuur in Frankrijk bij Nice. De middenvelder eindigde zijn Carriere in de ‘woestijn’ bij Al-Gharafa.

Lees hier over de documentaire van de bizarste lokale spelen ter wereld. Met onder andere een spel dat al meerdere eeuwen word gespeeld in Italië!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.