SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Soccer’s Hard Men

Soccer's Hard Men

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire Força Koeman. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Soccer’s Hard Men’. De ruigste Britse voetballers worden in deze documentaire uitgelicht.

De Engelse Premier League staat bekent als de ruigste competitie van Europa. In deze documentaire worden de aller hardste Britse voetballers uitgelicht. De docu wordt gepresenteerd door misschien wel de smerigste voetballer aller tijden, ‘Vinnie’ Jones. Met onder andere Graeme Souness, Bryan Robson en Nobby Stiles. Geen slappe hap dus in, door vele genoemd als, de hardste voetbalvideo in de geschiedenis!

Het geheim van het spelletje

Passie, de meeste voetballers van vroeger voetbalden niet voor het geld. Die deden letterlijk alles om te winnen. Daar hoort ook iemand door midden ‘zagen’ bij. Vinnie Jones, presentator van de documentaire, was zelf op het veld ook geen lieverdje. In zijn tijd bij Wimbledon beschikte toenmalig trainer, Dave Bassett, over een wel heel opmerkelijk vijftal. Het vijftal van toen met ander andere Vinnie zelf en Gary Speed kreeg de bijnaam ‘Crazy Gang’. Met hun enorme passie en strijdlust leek het net of het Schotse elftal van toen 90 minuten lang in een boksring stond. Vinnie Jones stond natuurlijk bekend om zijn harde tackles en zijn gemene trucs om zijn tegenstander uit de wedstrijd te halen. Iedereen was zelfs een beetje ‘bang’ om tegenover Vincent “Vinnie” Jones te staan op het veld.

Onderuit geschoffeld

In Soccer’s Hard Men komen verschillende Britse voetbaliconen in beeld. Waaronder Graeme Souness, Bryan Robson, Nobby Stiles, Norman Hunter, Jack Charlton, Steve McMahon, Tommy Smith, Peter Storey, Ron “Chopper Harris” en Billy Bremner. Al die voetballers wisten hun mannetje wel te staan. De één had een nog grotere impact op het team als de ander, maar aan vechtlust geen gebrek. Zo werd Graeme Souness een echte legende bij zijn club, Liverpool FC en kreeg Billy Bremmer zelfs een standbeeld voor Elland Road.

Lees hier ook meer over de documentaire van een Nederlandse legende langs de lijn in Camp Nou.

Koop Life After Football ISSUE #70 nu hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.