SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ron Vlaar over het einde van zijn carrière als speler: ”Het was een verademing”

Ron Vlaar besloot na meer dan 15 jaar profvoetbal een punt achter zijn actieve voetballoopbaan te zetten. De verdediger kent een mooie carrière met vele hoogtepunten met AZ, Feyenoord, Aston Villa en het Nederlands Elftal. Ondanks de vele successen kende Vlaar ook de keerzijde van topsport: vele blessures en chronische pijn speelden de bikkelharde verdediger parten door de jaren heen. En met zijn afscheid als spelers verdwenen de pijntjes, en dat is ook wel eens lekker vertelde Vlaar ons in het programma Footgolf Oman.

Ron Vlaar - Footgolf Oman

Een verademing

”Op het moment dat ik stopte met het voetbal, viel er eigenlijk heel veel van mij af”, begint Ron Vlaar, die zijn lichaam voelde reageren op het verlaten van de topsport. ”Toen waren heel veel pijntjes, die ik de laatste jaren eigenlijk continu bij mij droeg, die waren al verdwenen. Dat was een verademing. Dat was heel fijn om te ervaren om eerlijk te zijn.”

Genieten van de vrijheid

”Ik merk dat ik het lastig vind om echt zelf gestructureerd en wekelijks te sporten. De noodzaak is er nu af. Dus dat is wel veranderd”, aldus de voormalig verdediger, die ook de positieve kant van de verandering ervaart. ”Je kan nu wat meer genieten en dingen eten die ik normaal gesproken echt zou laten liggen. Ik was daar altijd best wel zakelijk in tijdens mijn carrière. Ik at gewoon dingen die ik niet altijd even lekker vond, maar dat wel goed voor mij was en waarvan ik wist dat ik het nodig had om een goede wedstrijd te spelen. Dat is nu wel verdwenen en dat is lekker hoor, die vrijheid.”

 

Ook tijdens Footvolley Curaçao spraken we met iemand over het einde van zijn actieve voetballoopbaan: Ryan Donk. De verdediger belande in een nachtmerrie tijdens de zware aardbeving in Turkije op 6 februari 2023 en besloot een punt te zetten achter het voetballen.