SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voormalig AZ-speler Ryan Donk over aardbeving Turkije: ”Ik had dood kunnen zijn”

De Nederlands-Surinaamse verdediger Ryan Donk besloot om een punt achter zijn loopbaan na de aardbeving in Turkije op 6 februari 2023. Dat vertelde hij in een gesprek met Sander de Kramer tijdens het programma LAF Footvolley Curaçao 2023. Op de nacht van de aardbeving was de oud-voetballer van de Turkse club Kasımpaşa in Hatay, een stad in Zuidoost-Turkije dat hard was getroffen. ”Ik heb moeten rennen voor mijn leven.”

Ryan Donk Aardbeving Turkije

”Ik was die nacht in Hatay vanwege een uitwedstrijd,” vertelt de 37-jarige Donk. ”Als je buiten bent tijdens een aardbeving, weet je niet welke kant je op moet rennen. Ik heb mensen gezien die hun kinderen van de tweede verdieping naar beneden gooiden en opvingen met dekens.”

”Ik belde mijn vrouw en kinderen om afscheid van hun te nemen,” zegt Donk. ”Ik zei dat ik van ze hou, dat ze op elkaar moeten letten en elkaar veel liefde moeten geven. Ik dacht echt dat ik dood zou gaan.”

Na deze angstige ervaring besloot Donk om te stoppen met voetbal en te genieten van zijn familie en leven. ”Zodra zoiets gebeurd, begin je toch wel na te denken over het leven. Ik heb 20 jaar gevoetbald en dat is wel genoeg geweest.”

De oud-international van Suriname voelt nog dagelijks de gevolgen van deze nacht. ”Het heeft mij toch wel beschadigd. Ik word elke nacht rond kwart over vier wakker. Dan kijk ik of alles nog goed staat en kijk ik even bij de kinderen. Maar ik ben blij dat ik er nog ben en ik probeer nu zoveel mogelijk plezier te hebben en te genieten van mijn kids en vrienden om me heen.”