Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Moment van het Weekend: Sparta’s comeback

Heb je dat ooit meegemaakt? Je denkt een wedstrijd in de eerste helft te beslissen en je bent veel beter, om er vervolgens in de tweede helft achter te komen dat het tegendeel waar blijkt te zijn. Dit was het geval tijdens de wedstrijd Sparta-AZ.

Gistermiddag troffen Sparta en AZ Alkmaar elkaar op Het Kasteel. Kijkend naar de statistieken van de afgelopen seizoenen, zou dit een pot kunnen worden die beide kanten op kon vallen. Vorig seizoen 5-1 voor AZ en 3-0 voor Sparta. Beide clubs hebben nog geen goede vorm te pakken en nog niet gewonnen. Dit kon voor beide clubs dé wedstrijd zijn om weer eens drie punten te pakken.

Allesbeslissend?

In de eerste 45 minuten was AZ heer en meester op het veld. De doelpunten vielen snel achter elkaar. Vier doelpunten in één helft is heerlijk en daarmee zou normaal gesproken een wedstrijd beslist zijn. Twee doelpunten van Dani de Wit en een dubbelslag van Zakaria Aboukhlal zorgden voor de ruststand. Naast de vier doelpunten werd er ook nog een penalty gemist door Teun Koopmeiners. En dit had de vijfde treffer kunnen zijn. AZ ging met een goed gevoel de kleedkamer in, zonder aanleiding tot problemen.

AZ viert het doelpunt, voordat de comeback van Sparta kwam

Comeback

Sparta reageert in de rust op de zwakke eerste helft door twee wissels door te voeren. Dirk Abels en Sven Mijnans komen in het veld voor Jeffry Fortes en Bryan Smeets. Sparta komt meteen beter uit de kleedkamer dan AZ. Met name Marco Bizot was nog niet wakker. Bij een doeltrap maakt Bizot een slippertje en Abdou Harroui kon Sparta’s eerste doelpunt scoren. Nog geen zeven minuten later maakt Bizot een inschattingsfout. Invaller Dirk Abels’ afstandsschot betekent Sparta’s tweede treffer. De titel ‘schlemiel van de wedstrijd’ wordt met een straatlengte gewonnen door keeper van AZ. Bizot benadrukte dat nog even door in de 86e minuut rood te pakken (twee keer geel). De daaropvolgende penalty wordt raak geschoten door Lennart Thy en in de 90e minuut schiet invaller Sven Mijnans de gelijkmaker binnen. Hiermee is het drama compleet voor AZ en de euforie groot bij Sparta na deze comeback.

Volgende week weer nieuwe kansen voor Sparta en AZ op drie punten. AZ speelt thuis tegen VVV Venlo en Sparta gaat op bezoek bij Feyenoord.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.