SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Lutsharel Geertruida: ”Voetbal is soms net als het echte leven”

Lutsharel Geertruida (23) was tot voor kort de stille lieveling van de Kuip uit ‘Zuid’, maar daar komt binnenkort verandering in. In een aanstaande documentaire op Feyenoord One spreekt hij zich voor het eerst uit voor de camera. Life After Football was erbij en noteerde voor ISSUE 80 zijn warme woorden over vroeger, liefdevol opgroeien en muziek. ”Muziek is altijd belangrijk geweest in mijn leven.”

Geertruida Interview

Eind maart verschijnt er een documentaire van Geertuida op het nieuwe streamingsplatform van Feyenoord, Feyenoord ONE. Hij is ruim een jaar lang gevolgd door een camerateam en geeft er voor het eerst een interview voor een draaiende camera. Best spannend, maar hij kijkt nu vooral uit naar de reacties. ”Ik vond het uiteindelijk helemaal niet zo’n ding dat ik steeds werd gevolgd door een camera. Op een gegeven moment heb je dat ook niet meer door. Ik denk ook dat het mooi is geworden. Ik heb veel meegemaakt in dat jaar.” De goal in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, zinderende Europese wedstrijden, een kampioenschap, een interlanddebuut tegen Kylian Mbappé en het aanvoerderschap.”Ze zijn bij de belangrijke momenten geweest. Thuis, met vrienden en rond wedstrijden.”

GEERTRUIDA DOCUMENTAIRE

Muziek

”Muziek is altijd belangrijk geweest in mijn leven”, zegt Geertruida. ”Bij ons thuis was er altijd muziek. Dat was dan vaak Curaçaose muziek, soul en jazz. Zo ben ik opgegroeid. Mijn vader Luthson is muziekdocent, dus voor hem is het ook belangrijk.” Lutsharel begon zelf met muziek maken met vrienden. ”Dan gebruikten we gewoon beats van YouTube. Gewoon thuis in onze kamers. Heel leuk, maar dat was toen. We zijn in de loop van de jaren veel professioneler geworden. Nu huren we een studio.” Geertruida schrijft zijn eigen teksten:

‘Ik kijk in de spiegel als ik weer een fout bega. Ze weten niet, maar toch velen die weer oordelen. Heb mijn eyes on the prize, kijk hoe hard we gaan. Laat een bitch niet met je mind en je ziel spelen. Alles heeft een reden het is wat het is, werd een voorbeeld in de hood zonder dat ik het wist. Hoe kun je haten op een ander dat is wat ik niet begrijp. Al de L’s die ik gepakt heb, die nemen we light.’

”Mijn teksten gaan over het leven. Over wat ik meemaak. Niet over voetbal nee. Hoewel ‘eyes on the prize’ daar natuurlijk wel op slaat. Voetbal is soms net als het echte leven; hoogtepunten en dieptepunten. Het maakt me ook tot wie ik ben.” Muziek is ontspanning voor hem. ”Maar voetbal staat op één en zal altijd op één blijven staan”

Benieuwd naar het hele interview met Geertruida? Bestel ISSUE 80 hier!