SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Kijktip: het leven van superspits Fernando Torres

Naar deze nieuwe documentaire van Amazon Prime kijken wij heel erg uit. ‘Fernando Torres – El Último Símbolo’ (‘Fernando Torres – The Last Symbol’) gaat – uiteraard – over El Niño. We zien de spits zoals we hem nog nooit hebben gezien.

Het veelscorende wonderkind Fernando Torres maakte al op zeventienjarige zijn debuut bij ‘zijn’ Atlético Madrid. En dat terwijl hij in eerste instantie ook bij stadgenoot en rivaal Real Madrid aan de slag kon. Hij begon echter bij een andere Madrileense club: Rayo Vallecano. Hij scoorde daar als tiener eens 55 doelpunten in één seizoen. Daarom mocht Torres op proef komen bij Atlético Madrid. Inderdaad: de club waar hij sinds zijn tiende al supporter van was.

Fernando Torres

Pieken en dalen

De documentaire ‘Fernando Torres – El Último Símbolo’ (of ‘Fernando Torres – The Last Symbol’) volgt de schitterende carrière van El Niño voor club en land. Van zijn doorbraak bij zijn jeugdclub Atlético tot zijn iconische dagen waarin hij ‘The Kop’ in Liverpool in vuur en vlam zette. Uiteraard komt ook de dominantie van het Spaanse Elftal aan de orde. Met La Furia Roja werd Torres immers Europees én Wereldkampioen. Maar ook de lastige en moeilijke periodes in Torres’ carrière komen aan bod. Zijn ongelooflijke misser tegen Manchester United bijvoorbeeld. En ook zijn moeilijke periode bij Chelsea tot aan zijn voetbalpensioen passeren de revue.

Een droom

In de nieuwste Amazon-documentaire komen onder anderen verschillende managers van Torres aan het woord. Zo laten ex-Liverpool-trainer Rafael Benitez en ex-bondscoach van Spanje Vicente del Bosque zich uit over El Niño. “Dit is het verhaal van mijn leven. Zo kort maar eigenlijk toch ook zo lang,” zegt Torres over de film. “Deze documentaire is een reis door meer dan twintig jaar van mijn leven. Ik hoop dat de kijkers mij beter leren kennen door ernaar te kijken. Het omvat veel goede en ook niet zo goede momenten. De docu onthult enkele van mijn best bewaarde geheimen. En het laat ook zien hoe een droom waarheid wordt.”

Fernando Torres

‘Fernando Torres – The Last Symbol’ is vanaf 18 september te zien bekijken via Amazon Prime Video, meer informatie: www.primevideo.com.

Bekijk de trailer hieronder.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!