SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het sprookje van Pelly Ruddock Mpanzu

Pelly Ruddock Mpanzu heeft afgelopen weekend het onmogelijke waargemaakt. De middenvelder van Luton Town won met zijn ploeg van Coventry City FC en is daardoor volgend seizoen te aanschouwen in de Premier League. Waarom dit voor de Congolees zo speciaal is? Hij is de allereerste speler ooit die vanuit de amateurs naar de Premier League is gegaan met één en dezelfde club.

Het bijzondere verhaal van Pelly Ruddock Mpanzu

Geschreven door: Milan Verleg

Promotie na promotie

Pelly speelde in de jeugd van West Ham United, waarna hij negen jaar geleden, in 2014, de overstap maakte naar Luton Town. Op dat moment speelde de ploeg nog in de National League, het hoogste amateurniveau van Engeland. Eén jaar later promoveerde de club al naar de League Two en vier jaar later volgde promotie naar de League One.

Meestal zie je dat zo’n ploeg dan weer erg snel degradeert. Voor Luton Town FC was dat niet het geval. Binnen één seizoen wisten ze al de Championship te bereiken. Hierdoor hoefden ze nog maar één niveau te stijgen om hun absolute droom te bereiken: de Premier League. Dit lukte afgelopen zaterdag, na vier jaar in de Championship, en Mpanzu is de enige speler die alle negen seizoenen heeft meegespeeld.

Middenvelder met stijl

Voor ons valt de middenvelder ook op met zijn smaak voor fashion. Je hoeft maar even op zijn Instagram te scrollen en je ziet al schitterende outfits voorbijkomen. Wij zijn dan ook erg benieuwd in welke kleren hij volgend jaar te aanschouwen is als hij de spelersbus uitloopt, maar dat hij een sensatie wordt weten we wel zeker. Al gaat hij nu al met zijn sprookje het hele internet over.

Door de voordeur naar het voetbalstadion

Luton Town FC staat ook bekend om hun bijzondere stadion. Fans van awaydays likken namelijk hun vingers af bij het zien van deze iconische tempel. Hij is gebouwd midden in een woonwijk! Zo loop je bijna door de tuin van andere mensen als je naar je stoeltje loopt en dat zorgt voor een ervaring die je bijna nergens anders meemaakt. Hierdoor is er de vraag of het wel is toegestaan in de Premier League, maar met een aantal kleine aanpassingen maakt deze sensationele club het stadion helemaal ready om iconische clubs als Manchester United en Liverpool te ontvangen.

Toch zijn er nog veel meer bijzondere stadions en deze worden niet altijd gebruikt om in te voetballen. Zo worden ze omgetoverd tot concertzalen en kunnen er ook hele anderen sporten in worden gespeeld. Benieuwd over welke stadions we het hebben? We hebben ze voor jou op een rij gezet!