SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Heilige gras en magische arena’s van strijdtonelen omgetoverd tot concertzalen

Samen met je vrienden, vader, opa of wie dan ook, naar een wedstrijd van je favoriete ‘cluppie’. Bestaat er iets mooiers? Je zit samen in het stadion, omringd met duizenden anderen die dezelfde passie delen. Het geeft een speciaal gevoel. Herinner jij bijvoorbeeld nog de eerste keer dat je een voetbalarena binnenstapte? Waarschijnlijk wel! Toch is het niet de enige manier waarop een strijdtoneel speciaal kan zijn. Zo worden bepaalde voetbaltempels omgetoverd tot concertzalen en vinden er veel andere festivals en evenementen plaats. Wij hebben de uniekste voor jou op een rij gezet.

Uniek concert in stadion van Tottenham

Traditionele top drie zet deuren open

De gehele top-3 van de Eredivisie past in dit rijtje. Te beginnen met de huidige nummer één Feyenoord. De iconische thuishaven, De Kuip, staat namelijk bekend om de historie en perfecte grasmat. Toch wordt het vanaf 1978 al gebruikt voor concerten. Zo heeft onder andere The Rolling Stones het stadion op zijn grondvesten laten schudden, terwijl René Froger de allereerste Nederlandse artiest was die er optrad.

PSV staat bekend als club uit Brabant en dat is elk jaar goed terug te zien in het Philips Stadion. De Nederlandse zanger Guus Meeuwis heeft namelijk al meer dan 60 stadionconcerten op zijn naam staan en luidt in juni, voor het 15de jaar op rij in het Philips Stadion, de zomer in met Groots met een zachte G. Hier komen elk jaar vele Brabanders op af en het kan dit jaar dan ook niet anders als opnieuw een succes worden.

We gaan door naar de hoofdstad, waar de Johan Cruijff ArenA bekend staat als het strijdtoneel van Ajax. In de zomermaanden, als het voetbalseizoen erop zit, is dit alleen niet het geval. Zo kwam afgelopen jaar The Rolling Stones naar Amsterdam om op te treden en worden er voor dit jaar nog veel meer grote namen verwacht. Zo zijn in juni Harry Styles, Beyoncé en The Weeknd te aanschouwen, terwijl in juli de deuren worden geopend voor de wereldberoemde Britse band Coldplay.

Rommelmarkt in Arnhem!

Ook in de Gelredome, het stadion van Vitesse, zijn er veel concerten en festivals. Zo komt dit jaar nog onder andere Helene Fischer naar Arnhem. Eén evenement wat alleen meer opvalt is de snuffelmarkt. Hier mogen mensen hun eigen kraampje op het heilige gras van Vitesse zetten en verkopen ze tweedehands spullen, antiek en curiosa. De volgende editie vindt plaats op 29 en 30 april, dus mocht je nog van je spullen af moeten is dit de ideale plek!

Geen voetbalwedstrijd? Dan maar karten!

Genoeg iconische strijdtonelen in Nederland gezien, dus hoog tijd om te kijken naar het buitenland. Zo is het Tottenham Hotspur Stadium geopend sinds 2019 en is het zo modern dat het voor meerdere dingen wordt ingezet. Zo wordt het gebruikt voor concerten, maar ook voor American Football wedstrijden. Denk je dat dat alles is? Het heeft nog veel meer te bieden! Het meest bijzondere vinden wij de kartbaan die in het stadion gaat komen. Dit wordt de allereerste elektrische kartbaan in een stadion ter wereld en de langste indoorkartbaan van Londen. Iets waar je zeker een kijkje moet nemen als je naar Londen gaat!

Daarnaast kan Wembley niet ontbreken in dit lijstje. Er worden elk jaar de finales en play-off wedstrijden uit Engeland gespeeld, maar het biedt daarnaast de ruimte voor vele concerten en andere evenementen. Zo komt in juni Harry Styles maar liefst zes dagen op rij op het podium staan, terwijl er in augustus een wrestling toernooi op de planning staat. Toch was het hoogtepunt voor ons vorig jaar toen Coldplay er met het Engelse publiek een echt feest van maakte. Check de beelden maar eens!