SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De mooiste Panna’s uit de eredivisie: kijk en geniet

Een assist is soms mooier dan een doelpunt. Een doelpunt die nog door de keeper wordt aangeraakt is vaak net iets minder mooi dan een bal die linea recta het doel ingaat. Maar wat altijd en overal mooi is, is een perfecte panna. Door de jaren heen hebben we ook in de Eredivisie verschillende heerlijke panna’s mogen aanschouwen. Wij zetten er een paar op een rij. Geniet!

‘Panna’ is Surinaams voor poortje. Vroeger wist je iemand te poorten wanneer je de bal door zijn benen speelden, tegenwoordig roepen we massaal ‘panna’! Check hier een aantal verrukkelijke panna’s van deze technisch zeer begaafde voetballers.

Maarten Martens

Gewoon even genieten. Maarten Martens ontpopte zich na zijn periode bij RKC Waalwijk als smaakmaker bij AZ. De Belg had een heerlijke techniek, geweldige trap en een fenomenale assist in de benen. Wat ons het meeste bij is gebleven van de 9-voudig international is de panna in 2012 bij cultheld Theo Janssen. 

Christian Eriksen

De afgelopen maanden werd er voorzichtig gespeculeerd over een terugkeer van Christian Eriksen naar Ajax. Vele Ajacieden zullen met warme herinneringen terugdenken aan de Deense spelmaker. Zo zette hij onder andere Oranje-international Davy Pröpper in 2011 flink te kijk met een geweldige sleep-panna-combo. Doei Davy!

Sam Larsson

Hij heeft zijn belofte bij Feyenoord nooit helemaal kunnen waarmaken, maar iedereen zag dat Sam Larsson goed kon voetballen. Dat was onder andere te zien in zijn tijd bij SC Heerenveen en vooral met deze actie tegen Go Ahead Eagles in 2017. Om je vingers bij af te likken.

Eljero Elia

Hij is weer terug op de Nederlandse velden: Eljero Elia. Santiago Arias zal zo nu en dan nog wel eens wakker schrikken van deze panna, want de Colombiaan was het even helemaal kwijt. Met de groeten van Eljero!

Ricardo Kishna

Hij is nog altijd pas 25 jaar, maar lijkt er ook al een heel voetballeven op te hebben zitten. Hij debuteerde op zijn 19e bij Ajax en blonk uit met zijn technische hoogstandjes. Veel blessureleed zorgde ervoor dat zijn internationale carrière niet van de grond kwam. Nu is hij terug in de eredivisie bij ADO Den Haag en hopen we dit soort acties weer te mogen aanschouwen. Wát een actie!

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.